2021-07-29
自從之前朋友帶咗我嚟Urban Cafe之後,我就念念不忘,前兩日又去咗Urban Cafe食嘢同探貓貓!🥣是日餐湯加牛油多士條餐湯味道好出,最近好鍾意飲白湯,所以是日餐湯非常啱我口味。牛油多士條好脆,牛油味好香,仲有少少甜甜地!🐮法式胡椒汁拌牛肉眼扒(配薯菜)我冇諗過個牛扒會咁大塊,食完真係勁滿足!呢個牛肉眼扒食落嘅質地有啲似牛柳,嚼勁十足。胡椒汁同牛扒配搭得好好,有少少胡椒味之餘又唔會蓋過牛扒嘅香味。🐷清香柚子汁拌香草燒豬扒(配薯菜)燒豬扒嘅色澤好靚,望到已經流曬口水!本身叫呢個course嘅時候係用一個冒險嘅心態去叫,因為擔心柚子汁嘅甜再配埋豬扒嘅油會好濟,但後尾食落嘅時候發現豬扒唔油之餘柚子汁仲好清新,令人十分驚喜!🍫雙層朱古力蜜糖多士配精選是日雪糕呢個甜品好大份,好抵食!多士熱辣辣又脆卜卜,再搽埋榛子醬同埋蜜糖真係超邪惡!我地嘅雪糕係芝麻雪糕,凍嘅雪糕配搭熱嘅多士感覺都幾特別!
🥣是日餐湯加牛油多士條
🐮法式胡椒汁拌牛肉眼扒(配薯菜)
🐷清香柚子汁拌香草燒豬扒(配薯菜)
🍫雙層朱古力蜜糖多士配精選是日雪糕