2020-12-02
呢間餐廳除左旺角之外, 其實響觀塘都有分店, 位於一幢工業大廈裏頭, 環境比旺角當然大不知幾多倍, 估計有四倍左右, 但呢度處處都是🐱🐱觀塘比旺角唔通就係用手機落單, 都幾方便, 因為地方好大, 都唔好意思不停打擾侍應凍檸茶, 同旺角唔同, 係用杯裝唔係即棄杯具, 為環保出力都好嘅, 不過用矮身杯, 份量就少左d呢度嘅lunch set 同旺角配置唔同, 旺角係配沙律再加錢配餐湯, 呢度就係配餐湯加方包條, 份量唔多當開胃之用, 好甜, 上面塗上糖漿之類再烤一烤, 脆口, 但唔夠喉餐湯當日係南瓜忌廉湯, 口感比較稀, 但配料好多冇欺場, 而且味道好濃郁好甜呢碟係青醬紅蝦野菌忌廉意大利飯, 份量好多, 因為意大利飯比較膩嘅關係所以一般會較少, 但佢用青醬就令到油膩感冇咁高, 飯粒口感粒粒分明, 又吸到足夠嘅汁, 野菌切片之後散發陣陣香味, 整體水準唔錯呢張相顯示到隻蝦到底有幾大隻, 咁佢白色殼主要原因都係因為雪得太耐唔新鮮, 口感有dd 梅, 希望下次會有番隻好d 嘅蝦食下啦黑蟹籽櫻花蝦魷魚卡邦尼扁意粉, 成隻碟果d 都係黑蟹籽, 食落同平時嘅紅色蟹籽分別不大, 我估係品種不同吧, 不過
黑蟹籽櫻花蝦魷魚卡邦尼扁意粉, 成隻碟果d 都係黑蟹籽, 食落同平時嘅紅色蟹籽分別不大, 我估係品種不同吧, 不過好多都痴住隻碟搞到食唔到
櫻花蝦口感爽甜, 但配落卡邦尼汁就淹沒左佢嘅特色
意粉方面一向都係呢間餐廳嘅強項, 所以都係好好食, 特別係卡邦尼汁濃結適中, 扁意粉掛汁效果好好, 野菌吊味又恰到好處
最後埋單211蚊, 覺得呢度提供嘅套餐比旺角更加多元化, 希望下次再試其他未食過嘅
最後送上🐱🐱相一張, 多謝收睇