2022-07-14 35 瀏覽
♡♡♡📍燒魂 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓呢間店好幾次同朋友約時間去食都約唔到,今次終於提前booking定位😂,但係等朋友仔等左好耐,雖然咁樣員工好耐心俾我等佢地又沒催促,反而會問我洗唔洗上菜先😂,驚我太餓😂。入邊環境都唔錯,座位都寬敞闊落 整體都幾滿意~🍽泰式生蝦最愛泰式生蝦,清爽可口🥰,適合做前菜~清甜容易入口🤣~🍽榴蓮炸彈榴蓮愛好者真係唔好錯過~好濃烈嘅榴槤味內餡,外皮好鬆脆,裏面都係全部榴槤🫶🏻!啖啖入口都好濃列!十分推薦👅😝!🍽海老天婦羅外皮脆口,火候🔥掌握得好好,唔會淋~🍽壽司刺身料理叫左好幾樣壽司刺身😽:希靈魚會比較爽口、吞拿魚啖啖肉、原隻甜蝦我最愛。花之戀壽司朋友仔最愛🤣,每食一啖都要讚一下😂~🍽蜜運豚後肉 切得好薄😆,好快就燒好~燒得啱啱好,肉質好透,甜甜地可以深透出豚肉味道😜,好香~原本豚肉質量都好正🥳,食過都讚好😚!🍽 雞翼雞中翼其中包括孜然雞中翼🤤,而孜然雞中翼就比較惹味;生薑味雞中翼又幾特別😂,相對於孜然又另外一番風味😆。🍽香蔥薄牛舌香蔥可以癖走腥味而且又引出d牛舌香味🤤,火候掌握好重要🫣!另外原味薄牛舌就係比較嫩口😽。🍽西柚汁霜降和牛
♡♡♡
📍燒魂 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

🍽泰式生蝦
最愛泰式生蝦,清爽可口🥰,適合做前菜~清甜容易入口🤣~

🍽榴蓮炸彈

🍽海老天婦羅
外皮脆口,火候🔥掌握得好好,唔會淋~

🍽壽司刺身料理

🍽蜜運豚後肉

🍽 雞翼

🍽香蔥薄牛舌

🍽西柚汁霜降和牛
好清新好香😜,點埋燒烤醬汁真係好好味,一定要試試😆!唔會太老,燒得比較嫩口,好味😽!覺得幾適合送飯食🤤~