2019-09-06 120 瀏覽
卜卜蜆+皮蛋香菜($248/人)朋友唔食得辣,唔敢叫惡魔麻辣雞煲,叫左個得意名”卜卜蜆”。點知個卜卜蜆都幾辣,朋友食唔到我一個人食晒。真係睇到d蜆卜卜卜咁開口,新鮮漲卜卜既蜆肉,辣辣地刺激鮮味。雞煲周街有得食,絕對要試呢個卜卜蜆。優質手切肥牛頸脊據聞牛頸脊是牛活動最多的部位,脂肪較少。切得厚厚地,焯耐少少都唔怕過熟,唔韌,爽口,重牛味,要慢慢好好品嘗串燒海鮮秋刀魚,外皮香脆配上適量香料,燒到岩岩好,唔乾有肉汁,唔常食魚既我,都分開點左2條自己食晒。燒海螺/雞皮/菇/腎,即叫即燒,上碟熱辣辣,新鮮爽口,朋友唔食得卜卜蜆就狂食呢d.燒午餐肉,近年興打邊邊食午餐肉,屋企煎又試得多,今次係串燒,厚切燒,外皮脆脆地,裡面午餐肉香,估唔到咁好味,我估今餐加埋食左佢2,3罐份量。新竹米粉新竹米粉,吸湯汁精華後,爽口香濃,絕對係今餐精選,觀察過,現場只得我地識夾,米粉其實唔係太飽肚,下次大家真係要試下。爆谷茶大鄉里睇個名以為係類似形珠奶茶,即叫即沖,原來係爆谷味既茶,真係好似食緊爆谷,唔怕熱氣,好得意。多款罐裝飲品各式韓國果汁氣水啤酒,唔蝕,2個人飲左佢7罐。

卜卜蜆+皮蛋香菜($248/人)

優質手切肥牛頸脊

串燒海鮮

新竹米粉

爆谷茶

多款罐裝飲品
各式韓國果汁氣水啤酒,唔蝕,2個人飲左佢7罐。