2017-04-16 285 瀏覽
與友人第一次在地鐵通車後來海怡遊玩,誤打誤撞下見到呢間餐廳在角落,門面是半開放式的裝修,第一眼感覺唔錯,揭一揭門口menu價錢適中,雖然6點幾比較早入去試下吧入到餐廳發覺好多卡位,我地揀近窗邊2人卡位,第一感覺窗玻璃好污糟,應該是很久沒有人抹玻璃吧,點餐揀咗羅漢齋扒西蘭花,吉列魚柳芝士伊麵配龍蝦湯,見枱面有介紹用apps,即刻下載做會員送埋個豬扒包。上菜好快,幾乎未有心理準備已經上齊,當時心諗不妙,懷著忐忑的心開始試食..食物賣相幾吸引,龍蝦湯濃郁,炸魚柳火候剛剛好,表皮脆口,內裡肉嫩,冇雪藏味,芝士伊麵略嫌伊麵少少過於冧身,羅漢齋每一樣食材新鮮好味,分量好足,豬扒包豬扒彈牙,包皮烘得火候岩岩好,餐包亦美味可口,杯荔枝花園好濃嘅荔枝味整體講食物質素好驚喜,以咁嘅價錢係超值,因為是六點幾,客人不多,見有些員工用圓枱開緊餐,侍應有禮招呼周到,好滿意今次海怡半日遊係香港18劃上完美句號,因為冇試過旺角尖沙咀其他分店,冇從比較,推介比入去海怡玩嘅人去用餐,7點前人少比較好
羅漢齋扒西蘭花,吉列豬扒芝士伊麵配龍蝦湯,荔枝花園
烘蒜蓉牛油餐包