2016-07-04 571 瀏覽
是晚黎左灣仔,知道附近有間tesla show room, 睇完之後逛逛利東街!原來利東街咁靚條街雖然唔長,但好有氣氛又一拍拖好去處,行到街尾見到有間La Bo La 既餐廳,裝修好decent 就入左去餐廳坐位唔多,有室內室外座,怕熱既我地當然揀室入餐廳裝修應該都幾dum本,以木色為主,裝飾品都係以大自然為主!raw得黎又展現到氣派鐘愛佢既bar 台,燈光也調配得浪漫餐牌有多款cocktail,wines,食物方面主供精緻小食是晚我地叫左一份雞翼+一份米紙卷+一份包+2杯飲品一如既往,有椰青既地方我都會叫清新既椰水,好清甜、好fresh!消暑一流!餐廳仲好細心,擺左枝木既spoon,方便我食哂d椰肉最近男友好鐘意叫fruit punch. 感覺呢杯fruit punch 好用心,入面有兩粒新鮮red berries ~今晚唔方便飲酒精類飲品,之後有機會必定黎試下牛油果+蝦既米紙卷,好薄好薄既米紙包住一隻肥美既蝦,再裏面就係蔬菜、牛油果、爽脆既羅白絲、清新既米粉同埋適當既調味!記憶中好似有少量既沙律醬^_^ 咬落好有層次感,口感好足!值得一提既係隻蝦特意包在中間那層,除左襯托得靚外,大
條街雖然唔長,但好有氣氛
Signature  La  Bo  La  boneless  chicken  wings
La  Bo  la  boneless  chicken  wings
餐廳坐位唔多,有室內室外座,怕熱既我地當然揀室入
鐘愛佢既bar 台,燈光也調配得浪漫
是晚我地叫左一份雞翼+一份米紙卷+一份包+2杯飲品
Vietnamese  bread
一如既往,有椰青既地方我都會叫
Vietnames  bread
咬落好有層次感,口感好足!
值得一提既係隻蝦特意包在中間那層,除左襯托得靚外,大大層加層次感
個汁都一樣有驚喜
食到酸、辣、甜味。味覺甚為豐富
La  bo  la  punch
雞翼真係必叫!
一客有4件!
首先,雞翼無骨容易食,連食雞翼都保持淑女姿態!哈哈! 另外嫩滑既雞肉外脆內多汁!食到有調味既脆皮+鮮嫩既雞肉

最欣賞係佢炸得好好,好脆口,個種脆係新鮮的!而且,放左一陣再食,依然保持到

另外個汁令雞翼錦上添花
Fresh  coconut
Avocado  and  shrimp  rice  paper  rolls
另一個重點:越南風味既baguette! 配搭好新鮮
Baguette好有嚼口,唔會太硬! 配襯在內的有Vietnam 腸、pate、pickled vegetables. 原來係咁夾
味道濃郁既pate 配上爽脆既疏菜,仲有平時唔起眼既札肉配搭在內,令整件事更豐富!大滿足
Avocado  and  shrimp  Rice  paper  rolls
兩個人食左大概400蚊!其實都算抵食,雖然我地無叫到main course, 只叫了三款小食! 但環境加食物質素,的確係超值

整體黎講:
食物質素好高