2024-01-27 720 瀏覽
有少少難搵的地點,要上到去將軍澳Don Don Donki樓層,在Donki入口右手邊有一通道到達餐廳。下午六點到埗,我們可以選擇坐較出較開揚可望到跨灣大橋的位子 。so chill~ 先點了茶~ 各人一盅~ 茶類選擇亦跟一般點心餐廳很不同牛肚很淋很入味燒賣內暗藏流心鵪鶉蛋!菠蘿包皮义燒包 。其實我平日飲茶唔食义燒包,但一試之後都都讚不絕口!蝦多士好酥脆~但跟嚟嘅牛油果🥑醬同雜果沙律醬唔係咁夾… 都係就咁當開胃小食空口食好味啲 。一輪點心品嘗完後,隔咗廿分鐘左右先再上最後兩道菜,可能係準備需時,又好似提我哋要慢下來,專登俾啲時候要我同朋友談下心先🤣咕嚕魚好好味😋👍🏻 酸甜度剛好,魚又炸得好脆身,啖啖肉!最後係西檸雞。檸檬汁另上,可隨自己喜好鐘意加幾多都得 。雞嘅粉醬係有厚度嘅麵包醬 。雞好滑多汁。但嗰晚有啲涼,咕嚕魚同西檸雞差不多時間上,食唔切所以好快就凍,影響左味道 。所有食物都非常精緻美味有特色😋值得推介

先點了茶~ 各人一盅~ 茶類選擇亦跟一般點心餐廳很不同

牛肚很淋很入味

燒賣內暗藏流心鵪鶉蛋!

咕嚕魚好好味😋👍🏻 酸甜度剛好,魚又炸得好脆身,啖啖肉!

所有食物都非常精緻美味有特色😋值得推介

2023-12-20