2024-03-03 154 瀏覽
過年好節目梗係陪屋企人飲茶,今次帶媽咪嚟位於大角咀酒店內的酒家食人氣點心,餐廳裝修頗具氣派,可以同媽子二人悠閒地嘆茶確實賞心樂事魚子醬賽螃蟹餃 > 橙色餃子外型呈金魚狀很有喜慶氛圍,餡是蛋白和魚子醬,味道不濃老少咸宜高湯海參灌湯餃> 呢個湯飲落唔錯幾鮮甜潤喉,餃皮滑兼薄餡料滿、有脆輯輯蝦仁、豬肉和腍滑海參,媽咪話食完個胃暖暖笠笠好舒服原隻鮮蝦腸粉> 腸粉皮係想像中滑溜,蝦肉真係爽脆、蝦嘅海鮮味道較淡,點甜豉油食會好味啲雪山叉燒餐包> 店員推介我哋食,個皮焗得尚算酥鬆,叉燒餡唔多唔少啱啱好,鹹甜味道層次平衡燕窩流心大桃包> 桃紅色壽包好打耳啱啦愛嚟打卡正!餡料係流沙+燕窩感覺矜貴味道還好桃膠蛋白杏仁茶> 個人喜愛這道甜品,飲完倍覺滋潤。杏仁清香自然唔人工味,食到絲絲蛋白和桃膠幾足料、甜味適中

高湯海參灌湯餃

鐵觀音