東歐餐廳

Ivan The Kozak
同吃貨同事們想試東歐餐廳好耐喇 最後因為限桌令 加上東歐人氣高企 長期full booking 我地等呢餐等左差唔多兩個月🦒今次試左幾款熱門推介菜式💁🏽‍♀️烏克蘭羅宋湯 ($68)加sour cream既湯第一次飲 又幾夾😆成個湯都幾重蒜香🧄 輕微既黑椒味同紅菜頭味入面仲有洋蔥、椰菜、西芹、薯仔、原粒黑椒(⚠️ 所以小心咬到啊! 咬到會好辣😛)(後) 傳統蘑菇薯仔餃子 ($88) ; (前)傳統芝士餃子 ($88)東歐餃子皮厚d!🧀芝士餃子係用茅屋芝士 所以芝味好濃郁一定滿足到芝士控! 🍄蘑菇薯仔餃子 岩無咁鍾意芝士既人食 點埋伴碟既yogurt sauce(?)都唔錯!烏克蘭香煎薯餅 ($88)呢度薯餅比連鎖快餐店既薯餅高層次都多 外皮香脆 內裏撈左芝士、麵粉去煎 軟冧而幾香口!焗蘋果鴨胸 ($238)同平時食到既煙鴨胸太大分別喇 係真鴨胸啊! 一定要連埋蘋果一齊咬啊! 蘋果汁配乾身既鴨胸好好味😋馳名基輔炸雞扒 ($188)必點啊🌟 外皮好香脆 一切開仲有流心既牛油汁!能夠做到外脆而肉質嫩 完全唔覺得食緊雞扒 製作步驟一定好繁複👍🏽伴碟既厚切薯片都好好味😋招牌芝士焗牛脷盅 ($98)牛

同吃貨同事們想試東歐餐廳好耐喇
我地等呢餐等左差唔多兩個月🦒

今次試左幾款熱門推介菜式💁🏽‍♀️
烏克蘭羅宋湯 ($68)
加sour cream既湯第一次飲 又幾夾😆
成個湯都幾重蒜香🧄 輕微既黑椒味同紅菜頭味

東歐餃子皮厚d!
🧀芝士餃子係用茅屋芝士 所以芝味好濃郁一定滿足到芝士控!

烏克蘭香煎薯餅 ($88)

焗蘋果鴨胸 ($238)
同平時食到既煙鴨胸太大分別喇 係真鴨胸啊!
一定要連埋蘋果一齊咬啊!
蘋果汁配乾身既鴨胸好好味😋

馳名基輔炸雞扒 ($188)

必點啊🌟
外皮好香脆 一切開仲有流心既牛油汁!
伴碟既厚切薯片都好好味😋

招牌芝士焗牛脷盅 ($98)
牛脷切成粒粒 好冧身~~ 份量都幾多!
芝味相當濃 每盅有兩至三粒蘑菇!
酥皮比港式酥皮湯既厚同硬身少少 但都係脆卜卜既👍🏽

烏茲別克傳統牛羊抓飯 ($198)
飯粒比較長身同幼身 無平時食既飯粒咁煙韌 我覺得口感似碎濕濕既幼米粉😛
羊肉無羶味~~ 唔錯!

烏克蘭風味蜂蜜蛋糕 ($88)

蛋糕蜂蜜味幾重 質地濕潤綿密~~
表面仲有幾多nuts添!
🌟呢度有蠟燭提供!

飲品方面💁🏽‍♀️
(後) HANUBKA ($68)
Homemade Red Wine Fruit Juice
酒味重過水果汁 個人鍾意Mors多d~~

(前) Mors ($68)
Homemade Cranberry Juice
無酒精之選🌟
紅莓汁酸酸甜甜 應該加左少少梳打 幾解膩!

酒鬼請留意😏: like & share 東歐社交平台/ order over $250 都會送 1 shot vodka!!

整體黎講💁🏽‍♀️
食厭左西餐 轉下口味 試下東歐菜都係個唔錯既選擇☺️
除左有高顏值既烏克蘭靚女之外 又有好nice既店員 好有耐性咁介紹菜式同飲品👍🏽
心動就快d去book位啦!!