2019-04-28 265 瀏覽
今日選左食呢間Uo n日本料理,真係好高質素👍🏻呢度環境好好,位置好舒服,燈光偏暗,裝修帶點浪漫,一場嚟到我地決定試吓呢度嘅Omakase set! 一坐低...個士應拎左一算杯出黎...以為做咩...原來係俾我地選杯...再黎就出左壺花櫻茶...士應話而個時侯係日本賞櫻期...特別適合飲...雖然無得親身去一轉日本...但貼心既心思...太窩心...前菜 係一個好清新既沙律,裡面有牛蒡 黃蘿蔔 青瓜 紫蘇葉等切成絲既材料,酸酸甜甜,係好好既開胃前菜!刺身五款 三文魚 拖羅 牡丹蝦 深海池魚 帶子總括係屬於較上等刺身!每款都好食,尤其個人好鐘意拖羅,好肥美,食完個口依然留著香味😍 嘩嘩嘩嘩嘩...之後出左道聞所未聞...見所未見既...""日本報紙燒雞""...賣相好特別...面層用日本食用報紙包住件燒雞一齊食...食落脆脆地,內裏依然嫩滑充滿肉汁,加上燒汁真係完美!👍🏻👍🏻醋物 for食壽司解膩壽司五款 油甘魚 赤貝 真鯛 秋刀 海膽平時我食壽司唔會食到咁多同種類嘅魚,秋刀魚,油甘同埋真鯛都非常肥美,食落口有好濃郁既魚香!另外赤貝鮮甜爽口,海膽新鮮,絕對值得一試!卷物 香葱吞拿魚腩手
日本櫻花茶
日本報紙燒雞
另外赤貝鮮甜爽口,海膽新鮮,絕對值得一試!卷物 香葱吞拿魚腩手卷汁物 甜品 抹茶雪糕 抹茶味好香,雪糕奶味香濃,係呢一餐完美既ending
題外話/補充資料: 士應細心介紹每道菜式
2019-04-27