2021-07-21
香港人真係對打邊爐有一份情意結的,無論一年四季喺火鍋店都會見到座無虛席嘅情況! 今日就嚟到充滿宮廷色彩嘅《香香宮煮》,體驗一下皇帝式嘅打邊爐!😆😆😆一入到大門口就見到一張龍椅同好多唔同嘅宮廷服,店內位置都以什麼什麼宮來命名的!就連Menu 都用上聖旨嘅設計!令人有置身於古代中!坐低後我哋點左個麻辣鴨血鍋,配料就點左手切肥牛、蟶子皇、餃子拼盤、瑤柱干貝滑同薯粉!另外仲叫咗啤酒添!個鍋底入邊除咗有鴨血之外,仲有豆卜、木耳及好多芫荽蒽,辣到適中,非常之惹味!手切肥牛油脂分布平均同非常之肥美,而蟶子皇都好爽口彈牙!餃子拼盤就有蟹粉餃子、黑松露餃子、蝦尾餃同韭菜餃!我個人最喜歡食蟹粉餃子,蟹粉味濃又足料,下次再嚟會單點呢個!第一次食瑤柱貝干滑,雖然唔係好食得出瑤柱味,不過肉質係超級彈牙的!最後食嘅薯粉就非常之入味!爽呀!加埋杯啤酒真係冇得輸!埋單時仲送上小小的奶凍!大滿足!😁😁😁