2019-09-06
今晚嚟試吓新野,初嘗卜卜蜆煲,試下佢個招牌鍋底(小辣),啲蜆滾左一陣就全部開晒,真係全部開晒㗎!!! 代表啲蜆好新鮮,完全食唔到有沙,唔需要點醬已經好夠味,食到蜆嘅鮮甜味,湯底真係越食越辣,兩個人不知不覺清晒成鍋蜆,大家都好滿意!! 淨係食蜆唔太飽,所以都有order其他嘢黎食!! 呢碟安格斯肥牛嚟嘅時候大家都wow咗一聲,一睇啲牛嘅雪花紋就知道會好食!! 果然不出所料,好有牛味肥瘦均勻,師傅嘅刀工都好好切到每片厚薄一樣,呢碟肥牛嘅份量其實好多,但我地食完之後都覺得唔夠喉,可想而知佢係幾咁好食,係必點嘅食物!!! 黑松露芝士燒蠔,好少食到咁大隻蠔,用包紙巾嚟對比下就知有幾大隻,隻蠔咬落去仲有啲汁唔會燒到乾晒,配埋黑松露同芝士一齊燒味道好夾!!自家製黃金炸響鈴,外面包左一陣鹹蛋黃,好邪惡但又好好味,數完123拎返上嚟食就啱啱好!! 最後係手打四寶丸,可以用一個”彈”字黎形容,全部都好彈牙!!呢度嘅食材新鮮特別,好想返嚟encore個安格斯肥牛!!
淨係食蜆唔太飽,所以都有order其他嘢黎食!!
呢度嘅食材新鮮特別,好想返嚟encore個安格斯肥牛!!