2021-09-07 718 瀏覽
難得帶狗狗入西貢遊盪,揀左間Dog Friendly既店食野。朋友叫左個pasta,普普通通,西貢區$88包野飲都算抵既。差2分鐘有tea set,我問員工有無tea set menu,佢話未到2點半未有😂我話唔緊要丫我等下。睇到tea set cake 加野飲$68,但lunch叫左餐加$24就有cake🤔唔太想食野,唔叫又唔好意思,就諗住叫件cake食。佢話過左2點半無左果個優惠😃都唔緊要啦我唔食都無所謂。轉個頭個staff話可以照幫我地落,咁梗係好啦。然後佢話跟杯$30既野飲,我問呢個跟餐叫既甜品都有野飲跟?佢話係。我唔想飲,就叫朋友飲埋。埋單果然收左我地杯野飲錢,當我地單點多杯野飲。我地話係你同事話跟埋架喎,佢話可能佢同事搞錯啦,但都係要收😂我朋友無理論喇,無下次就算。明明我本來打算唔點,佢老老實實話每日有最低消費我都叫得鋸啲丫。最後我地$58叫左個$68 tea set… 我當賺左俾少$10係咪開心d ?😂

Newyork   Cheese  Cake  with  drinks
2021-09-07