餐廳: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
資訊:

2022-06-20 433 瀏覽
這是第二次來這裏食車仔麵了,第一次來吃已經覺得不錯,這一次決定要向大家分享一下!和朋友一共叫了兩碗車仔麵:1: 墨魚丸貢丸蘿蔔麻辣米線(小辣)對於平時食開小辣嘅我嚟講,這裏的小辣會再辣少少,佢嗰種辣係會停留喺舌頭同埋嘴唇上,有一種痹痹地嘅感覺。墨魚丸相對普通。反而貢丸有驚喜,有一種烤過既味道,好味😋而蘿蔔十分甜,而且沒有渣,十分推薦👍🏻米線份量較少,女孩子可能剛剛好。米線質地偏淋,岩哂我口味🤤2: 魚蛋流心蛋豆卜幼麵 (中辣)中辣的後勁十分強勁,平時真係食開辣的人先好試🤣魚蛋是普通陳皮魚蛋,約6粒。教學不錯,吸收了湯底一流。反而流心蛋有點失望,煮得有點過熟,沒有流心。整體來說兩碗麵質素不錯,價錢不算是平,但在尖沙咀可以一試!

和朋友一共叫了兩碗車仔麵:

1: 墨魚丸貢丸蘿蔔麻辣米線(小辣)

米線份量較少,女孩子可能剛剛好。米線質地偏淋,岩哂我口味🤤

2: 魚蛋流心蛋豆卜幼麵 (中辣)

中辣的後勁十分強勁,平時真係食開辣的人先好試🤣

整體來說兩碗麵質素不錯,價錢不算是平,但在尖沙咀可以一試!

2022-06-20
5 分鐘 (堂食)