是日收工約咗男朋友食晚飯,之前網上睇過Shine嘅相,食物賣相好吸引,終於有時間去試。男朋友不嬲都係啲眼闊肚窄細食嘅人,未開始食時嗌肚餓就嗌好多嘢食,所以喺呢個佢好肚餓嘅晚上,我哋叫咗黑松露醬脆炸粗薯條、黃金手工蟹波配菠蘿酸忌廉、法式鵝肝多士、北海道帶子明太子意粉、同埋男朋友最鐘意食友堅持要叫嘅carbonara但係嚟到佢嫌入面有南瓜味而唔食,激死我,如果吾係本身想試下佢嘅黑毛豬或者鴨胸。一向好鍾意食蟹嘅我,無論係蟹餅百花蟹球蟹肉沙律都咁鍾意食,呢個大大粒黃金炸蟹波果然冇令我失望,份量十足,有三大粒,配埋酸酸甜甜嘅pineapple yogurt去開胃,perfect match!而且入面啖啖蟹肉,非常滿足!鵝肝多士係好食到dum一聲,鵝肝上面片caramelised apple中和咗鵝肝嘅膩,鵝肝咬落去爆出嚟個種感覺...難以用筆墨形容,建議大家自己去試下,記住趁熱食。我明白點解男朋友會覺得carbonara有南瓜味,其實又唔係真係南瓜味,只係有啲怪怪地,同平時白色creamy嘅carbonara有啲唔同,但其實食落冇平時嘅carbonara咁滯,不過係會同食開嘅味有少少唔一樣,如果

我明白點解男朋友會覺得carbonara有南瓜味,其實又唔係真係南瓜味,只係有啲怪怪地,同平時白色creamy嘅carbonara有啲唔同,但其實食落冇平時嘅carbonara咁滯,不過係會同食開嘅味有少少唔一樣,如果接受唔到新事物嘅朋友就最好唔好試喇。