2017-11-16
不嬲鐘意食乳鴿的我,好多人都知,前排朋友話有乳鴿吾錯就叫我去試,今日等人收工就去試。可能比較夜關係,10點有3桌客,一心以為是中菜,點知咁多越南同泰國菜都有,不少選擇,最後叫了湯和4個食物,最後每人$241,食到堅飽仲要食吾晒添。茶樹菇排骨燉湯 $68...沒想到咁多,都有3碗份量,超足料而且十分香,味道剛好濃郁而吾咸。桂花bb鴿 $90...等左大約20分鐘就有得食啦,黎到見到吾油喎,食落有淡淡的豉油香而乳鴿肉十分嫩滑,好味喎!咖喱牛筋腩煲 $98...講真係朋友喜歡喉牛腩所以叫食...黎到佢話絕對有驚喜,牛腩用這種肉筋肉比較少有,軟身之餘保持到口感。咖喱夠辣度好香,最底芽菜吸晒味吾錯。馬拉盞炒通菜 $68...有吾同選擇,最後叫了這個,蝦醬味濃郁吾太咸,菜夠新鮮,最後仲要份量大食吾晒。炒金邊粉 $98...這個真心好得!份量多之餘最重要吾油,以金邊粉黎講炒得十分好,粉炒得好之餘吾會一舊舊,蝦新鮮而配菜勁多,配上辣椒醬更好吃。