2016-11-20 405 瀏覽
呢間crossover店限定一個月,男友指定話想試,好啦,隊長樂意奉陪到底。去到舖頭已經貼晒清仔係櫥窗,侍應都披左件清仔袍,好搶眼。其實全店都得番出前一丁x甜品既餐,但都幾抵食,$60有碗麵+甜品,平時係到食個甜品都$40啦!呢到係食拉麵果隻捧丁麵,無即食麵食架,隊長都係第一次試呢隻麵,呢到有豬骨、黑蒜、味噌,帶病在身,都係試下豬骨算。碗麵一拎埋黎好大陣出前一丁既招牌麻油味,其中一片日本魚旦印有清仔頭,食落口好硬,得個樣;d麵原來係白色,我仲以為係平時去拉麵舖食果d黃色拉麵,入口無皂水味,有d似食米線甘,而且煮得軟硬適中,無諗過糖水舖煮麵都有一手;碗麵都唔hea,有2片叉燒,當然係薄切(厚切你就想😏),但當然唔好抱太大期望係塊肉到,少少鞋鞋地啦。食完碗麵,侍應先會幫你落甜品單,因為係即製,有5款揀,其實應該食刨冰果個最抵,因為見隔離檯果個都幾大個,但都係唔想食甘多凍野,叫左個pancake同木糠布丁,上檯就比個木糠布丁搶晒鏡,因為大大個清仔頭係上面,食落都幾creamy,唔錯;至於個pancake就普通啦,原味pancake加綠茶雪糕,2樣都係普通,個雪糕仲要凍到結晒冰,要攤一陣先食得
食完碗麵,侍應先會幫你落甜品單,因為係即製,有5款揀,其實應該食刨冰果個最抵,因為見隔離檯果個都幾大個,但都係唔想食甘多凍野,叫左個pancake同木糠布丁,上檯就比個木糠布丁搶晒鏡,因為大大個清仔頭係上面,食落都幾creamy,唔錯;至於個pancake就普通啦,原味pancake加綠茶雪糕,2樣都係普通,個雪糕仲要凍到結晒冰,要攤一陣先食得。
食完打指定hashtag上社交平台,有memo pad/原子筆拎,粉絲唔夠喉可以買埋記念品返屋企添!