2016-10-09 339 瀏覽
呢日有不愉快事件所以去咗朋友屋企吹水,吹到肚餓就喺佢屋企附近搵吓嘢食啦。唔知食乜之際見到呢間日本餐廳,舖面細細但好多人幫襯,所以決定試吓[黑豚肩燒丼,$68]黑豚肩肉份量多、厚薄適中,火候亦啱啱好,燒得好香噴噴我平時唔太食蔥,但呢啲蔥同黑豚肩肉夾埋一齊食可以將個肉味更加提出。[貝3點刺身,$118]三款貝類刺身分別係廣島蠔、帆立貝,同赤貝,望落新鮮有光澤,單睇賣相已經令人流哂口水!好開心嘅係赤貝一啲腥味都冇,仲帶有淡淡鮮甜味帆立貝亦相當大隻而廣島蠔蠔味濃郁,擠少少檸檬汁就可以食到100%鮮味,亦可以點餐廳準備嘅嘅酸汁,別有另一番風味[芝士厚燒玉子,$38]冇講大話,厚燒真係好厚燒咬開後見到嘅一層層蛋可以見到師傅有幾用心[芒果三文魚加州卷,$58;黃金燒珍寶皇帝蟹棒,$38;黃金燒三文魚腩,$30;咖哩鹽燒油甘魚,$42]咖哩鹽燒油甘魚(圖右下)係覺得好特別所以想試吓,吖,又幾好味喎,咖哩香得嚟唔會搶走油甘魚嘅鮮味加州卷好足料,三文魚同芒果都好厚好大件,蟹籽都多到跌出嚟黃金燒系列壽司份量大得驚人!蟹棒同三文魚上面疊滿咗蟹柳絲同沙律醬,然後再火炙,十分惹味!睇吓呢件三文魚,足足有半隻筷子咁
[黑豚肩燒丼,$68]
黑豚肩肉份量多、厚薄適中,火候亦啱啱好,燒得好香噴噴
[貝3點刺身,$118]
好開心嘅係赤貝一啲腥味都冇,仲帶有淡淡鮮甜味
帆立貝亦相當大隻
[芝士厚燒玉子,$38]
冇講大話,厚燒真係好厚燒
咬開後見到嘅一層層蛋可以見到師傅有幾用心
加州卷好足料,三文魚同芒果都好厚好大件,蟹籽都多到跌出嚟
黃金燒系列壽司份量大得驚人!蟹棒同三文魚上面疊滿咗蟹柳絲同沙律醬,然後再火炙,十分惹味!睇吓呢件三文魚,足足有半隻筷子咁長

一句:呢度啲尋司大件夾抵食

本身都係好奇試一試,冇諗過原來屋苑餐廳都可以咁高質!唔怪得咁多人幫襯

(唯一缺點係,張枱有少少細。噢... 定係我哋叫得太多嘢食?)