2016-12-22
女朋友帶我到這裡原來想食午餐的,但去到已經3點幾,只有下午茶menu。 基本上我每次下午茶menu一看到有牛肉漢堡我都必定會揀的。 今次看見有牛肉漢堡(忘記係安格斯定咩),最驚喜係凍飲可以揀泰式奶茶,也有檸檬冰紅茶。當然我會揀泰式奶茶,因為本身我都好鍾意飲。先來凍飲,賣相已經很吸引,一試,味道基本上與地道的泰式奶茶很相似, 而間餐廳最特別係平日既lunch, tea 同假期既brunch 都會有得揀唔同既特色凍飲同熱飲,唔洗加錢。主菜來了,賣相一樣吸引,牛肉既厚度同M記足3兩宣傳既厚度一樣,蕃茄略微小了一點,芝士半溶狀態,一口咬落去,很 juicy又有牛味 ,牛肉有點微粉紅,煎得剛剛好,面包很軟身,略為不夠外脆,配送的薯格很脆很熱。78元的價錢有這配搭,實在很抵吃,在其他餐廳分分鐵要98以上還沒有飲品。但要留意同一個餐,午餐同假日brunch 係貴幾十元不等的。
基本上我每次下午茶menu一看到有牛肉漢堡我都必定會揀的。
牛肉漢堡配薯格
泰色奶茶