2020-05-14
又一戟(4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗推薦程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)今次再帶大家黎到葵廣,係呀又係葵廣,葵廣真係好多野好食。依間都係不得了,中學🏫時代已經成日幫襯啦,有咩咁吸引到我一直到而家都繼續幫襯,睇埋呢篇食評你就知😉。周圍舖頭相繼結業,開其他店舖,少有在葵廣咁耐都仍然營業🈺️,🤔唔知味道能唔能夠保持到水準呢😋?又一戟位於葵廣3️⃣樓『食街』,扶手電梯附近,基本上上到黎左邊⬅️就見到。係人來人往嘅葵廣,又一戟對面有啲位坐,好多人係又一戟買完班戟就過去食。又一戟款式真係好多,有甜有咸,有熱有凍,無論香🌱夏☀️秋🍂冬❄️都啱過黎食。太多款唔知點揀好,幾乎每款都有圖片顯示🤗,有啲更大有埋實物樣本😯係到,下面更加講埋比你知Top 🔟人氣班戟,心大心細嘅你唔會唔知點揀好啦。我呢通常都會最左手邊個個鹹牛肉班戟,而屋企人就揀左隔離個個吞拿魚班戟。買完就有張手寫號碼比我,即叫即整,多人要等耐啲,可能疫情關係,少左人幫襯,今次等左5分鐘野食就到啦……鹹牛肉班戟加芝士(4.8/5) 🌕🌕🌕🌕🌖鹹牛肉班戟($27)加芝士🧀($4)加黑胡椒,加埋$31蚊。價錢中規中矩💸,係葵廣好普遍。賣相正正常常,店員好細心每份班戟
推薦程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)
鹹牛肉班戟加芝士(4.8/5) 🌕🌕🌕🌕🌖
鹹牛肉班戟加芝士
鹹牛肉班戟($27)加芝士🧀($4)加黑胡椒,加埋$31蚊。價錢中規中矩💸,係葵廣好普遍。賣相正正常常,店員好細心每份班戟都會比張紙巾🧻,不過無提供酒精消毒液。未食啲芝士🧀已經咇曬出黎啦,即刻試試佢先。第一啖,芝士同個鹹牛肉好夾,芝士味好濃郁,鹹牛肉嘅鹹比芝士嘅味中和,食完都唔會覺得口渴。同埋第一啖個皮最薄,皮薄餡靚。食完第一啖即刻食第二啖,第二啖口感豐富好多,溶緊芝士加埋鹹牛肉真係好正,入面仲有啲蔬菜🥬,鹹牛肉好足料,啖啖都有好多牛肉,加多$4加埋芝士🧀真係正好多,芝士仲可以做到拉絲,打卡一流,同埋真係好好食,最尾個啖一樣咁滋味,鹹牛肉加芝士班戟真係好好食。
鹹牛肉班戟加芝士
吞拿魚班戟加芝士(4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗
吞拿魚班戟加芝士
吞拿魚班戟($27)加芝士($4),加埋都係$31蚊。價錢中規中矩💸,同鹹牛肉班戟一樣價錢。賣相都係一式一樣,同樣未食啲芝士已經咇曬出黎。等我試下先,吞拿魚同芝士都好夾🤗,雖然吞拿魚味偏淡,不過都無比芝士味搶走左。皮薄餡靚,又足料,見到我屋企人都食到津津有味咁,屋企人仲話好食到要Encore,就知我無介紹錯啦,吞拿魚班戟的確幾好食。
吞拿魚班戟加芝士
我地食個兩個都係熱食🔥,我之前中學一開始黎依度食班戟,試過凍食❄️班戟,個時比香蕉🍌+雪糕 🍦班戟,依加要$27,你可以隔離個度揀咩味雪糕🍦,香蕉🍌係後面吊住,即叫即切。凍食❄️都好好食,啱啱曬黎緊夏天☀️食。係冬天❄️有幾日熱🌤嘅日子,我哋試過食又一戟嘅雪糕🍦,我哋揀左個綠茶味,單球珍寶$10。
綠茶味單球珍寶(4.1/5) 🌕🌕🌕🌕🌘
綠茶味單球珍寶($10),價錢好平,幾抵食,2個大嘅綠茶味雪糕,綠茶🍵味的確幾好食,綠茶🍵味好濃郁,其他都係正正常常。不過真係好抵食,$10有咁大個😋,加唔少分,多得滯添,食到一半都覺得飽同埋有啲滯,所以都係雪糕🍦班戟配搭會好啲😅,起碼個口感會豐富啲。
綠茶味單球珍寶
又一戟嘅班戟幾出色,即叫即整,整嘅過程一目了然,鹹牛肉同吞拿魚班戟都好足料,皮薄餡靚,加埋個芝士🧀真係正好多,一定要加芝士,口感豐富好多,價錢又平,黎葵廣一定試下呢間班戟。我好推薦大家黎到葵廣又一戟食鹹牛油班戟加芝士,同埋吞拿魚班戟加芝士。黎緊愈黎愈熱☀️,大家可以試下凍食❄️班戟都得,大把款式任你揀……🤗