2024-03-04 116 瀏覽
態度差,而且唔好食……真心期待有其他新店可以取代佢個舖頭位。本人以前食過芝士蛋糕口味,嗰時好食到令我眼前一亮,但係最近食多次同款口味真係令人失望……加上店員態度惡劣,我好後悔買亦以後唔會再買🙂
態度差,而且唔好食……
真心期待有其他新店可以取代佢個舖頭位。
2024-02-22 170 瀏覽
呢間舖頭我由細食到大,發現佢質素越嚟越差,叫個焦糖燉蛋雪糕班戟,食完舊雪糕入邊全部都係cream,起碼有一半係cream,之前好似冇咁差,加價加得咁犀利,成$47 $50個班班戟,但係就比cream啲客人食,希望可以做返之前嘅質素。
2024-01-24 199 瀏覽
熱辣辣的班戟,外皮香脆可口😋但個人覺得入面嘅餡料唔夠鹹,冇乜味道,同時煙肉嘅香味俾芝士蓋過,食唔太出個味🤨本身仲好期待食到煙肉🥓建議大家可以唔洗加芝士啦!總體來講,一般
熱辣辣的班戟,外皮香脆可口😋
建議大家可以唔洗加芝士啦!
總體來講,一般
2024-01-18 182 瀏覽
每次行到葵廣嘅3/F必定會見到依間舖,因為係電梯口同好多人排隊等食😂😂我之前有試過佢嘅鹹牛肉pancake,發現原來鹹嘅又幾特別😋😋今次試下甜嘅,食嘅係榴槤肉+雲呢拿雪糕pancake😎個人係榴槤fans😋不過依間嘅榴槤肉就唔係太香嘅🙈而且佢係岀面加左朱古力醬,所以我係有啲扣左佢分嘅🙈榴槤加朱古力個人認為唔太夾😅 有少少驚喜嘅係個皮,原來即食係仲暖暖地同脆㗎!👍🏽仲有初初以為得個頂有榴槤肉,點知一直食落去,原來入面都仲有㗎😍😍

2024-01-12
2024-01-17 154 瀏覽
來到葵涌廣場當然要試下掃街啦,因為第一次掃街,當日人流比較多,所以都係隨機抽幾間咁食,遲下再去葵涌廣場會試其他未食過舖頭~~~多觀好吸引,叫左一個草莓+雪糕班戟,即叫即整,可以望住佢整,好療瘉!!!!草莓味道不酸但也不甜,忌廉搭配朱古力醬,整個搭配增加味覺感,食完唔會覺得有油膩感。不過整體味道個人覺得普普通通。

不過整體味道個人覺得普普通通。
星期六當日我同阿妹+朋友仔一行三人大概12點零鍾左右到葵廣, 掃街, 經過3樓見到呢間讀書年代已經喺度嘅小店, 見佢未開, 我地行左入面逛左圈再出黎, 到左大概12點9左右番到, 個男店巽話冇咁早開, 我就同阿妹佢地睇下等陣開舖果陣叫d咩, 我地一行3人, 喺店面睇, 想食個回憶姐, 結果極度失望!!! 個女人(相信係老闆娘)好惡咁苦笑講, 我地冇咁早開架, 你地係咁企喺度, 好大壓力阿! 你地企喺度我都整唔到野俾你地! 咁大壓力! 我唔想做!!想食個回憶姐, 結果俾人鬧住走, 我地都講明唔急住落單, 都咁樣俾人對待!! 真係極度失望!! 難怪d港人咁多上晒大灣區消費喇... 可悲
題外話/補充資料: 想食個回憶姐, 結果俾人鬧住走, 我地都講明唔急住落單, 都咁樣俾人對待!! 真係極度失望!! 難怪d港人咁多上晒大灣區消費喇... 可悲
2024-01-06
45 分鐘 (外賣自取)
2024-01-07 121 瀏覽
今日行過「又一戟」,心諗點都要入去掃一轉。啱啱好肚仔餓,就叫咗份咖喱雞班戟同香草雪糕榴槤醬班戟。講真,兩者都嘆為觀止嘅好味!咖喱雞班戟外皮煎得啱啱好,啖啖肉嘅雞塊同咖喱嘅香辣味,夠晒惹味得嚟又唔會辣到喊,內裡嘅班戟皮又軟熟,幾正!食埋嗰幾件馬鈴薯,真係欲罷不能。轉個口味,嚟個香草雪糕榴槤醬班戟。嘩,第一啖嘴香草雪糕,涼快嘅感覺直沖腦門,簡直醒神!班戟皮同淋上嘅榴槤醬,味道夾得好,甜而唔膩。榴槤控嘅朋友一定要試,榴槤醬既香又濃,送上去個個都話讚。行過葵芳,不妨試下「又一戟」,保證唔會令你失望。光係諗返個咸淡適中嘅咖喱雞味,同甜到心坎嘅榴槤香,已經足夠滿足!🍴😋👍

2023-12-13 155 瀏覽
一上到葵涌廣場3樓,就見到又一戟依然屹立,營業十多年,歴經疫情,仍能捱得過。即使已晚上10點,葵廣許多店家已關店,3樓這層仍有不少人流,又一戟是其中一家吸引食客買甜品的店舖。又一戟的人氣班戟大致分成鹹食的熱班戟及甜食的凍班戟,現今的班戟口味比以前更加多,例如有乳酪班戟,紐約芝士蛋糕+雪糕班戟等等。這次我試的口味是提子冧酒雪糕味班戟,班戟即點即製,因此班戟皮夠熱夠脆!提子冧酒雪糕面層擠上許多忌廉,並曬上朱古力餅碎。提子冧酒雪糕是普通款式,算不上好香滑,帶微微冧酒香,甜度適中。加上忌廉及朱古力餅碎,也不會太膩。雪糕及忌廉分佈平均,班戟被吃掉了一半也仍有餡料。雪糕的凍與班戟皮的熱,一冷一熱,相映成趣!比起在日本當地食crepe,又一戟的班戟質素是未及得上,但當現在食一碗甜品或糖水都40元以上,30元左右食又一戟的班戟做甜品都是不錯的選擇。

提子冧酒雪糕味班戟

比起在日本當地食crepe,又一戟的班戟質素是未及得上,但當現在食一碗甜品糖水都40元以上,30元左右食又一戟的班戟做甜品都是不錯的選擇。
2023-10-07
外賣自取
$33 (宵夜)
提子冧酒雪糕味班戟
2023-11-13 200 瀏覽
由細食到大既小店今日心血來潮去encore想重溫一下我的最愛熱香蕉朱古力醬pancake 咁耐以黎我都中意叫呢款pancake因為我中意熱食既甜pancake(凍食pancake食完會咳🥺) 今次用左外賣自取,20分鐘前落order去到即刻有得拎唔洗等係正既 不過店員既態度一般啦😅一份pancake大約有2條香蕉左右?每一口都食到有香蕉同埋大量既朱古力醬加埋有少少煙un 既pancake皮配搭好match又健康
由細食到大既小店
今日心血來潮去encore
想重溫一下我的最愛
熱香蕉朱古力醬pancake

咁耐以黎我都中意叫呢款pancake
因為我中意熱食既甜pancake
(凍食pancake食完會咳🥺)

今次用左外賣自取,20分鐘前落order
去到即刻有得拎
唔洗等係正既
不過店員既態度一般啦😅

一份pancake大約有2條香蕉左右?
每一口都食到有香蕉
同埋大量既朱古力醬
加埋有少少煙un 既pancake皮
配搭好match又健康
2023-11-04 185 瀏覽
以前得兩個人嘅時候還算okay 依加請多左個人之後 係三個人嘅態度都好惡劣 非常冇禮貌 連基本尊重都唔識可能因為近年生意好 唔憂做 已經越嚟越貴 又越嚟越唔足料 本身諗住買回憶 點知係買氣嚟受

2023-11-04
2023-11-04 156 瀏覽
因為情意結而買但而家服務態度極差,買到一肚氣,實在唔明係咪做到出名小小就要咁對啲客?以後唔會再幫襯!以往只有一男一女做態度okay, 而家多個女收銀就3個人都態度又串又冇禮貌。其實唔想做可以執咗佢,冇需要揾人做出氣筒🤷‍♀️
2023-11-04
I recently indulged in a mouthwatering takeaway pancake and I must say, it left me completely satisfied. I ordered the hot pancake with banana and pistachio sauce, and it was a delightful combination. The portion size was generous, ensuring that every bite was a perfect balance of fluffy pancake, sweet banana, and nutty pistachio goodness. The pancake itself was cooked to perfection, with a golden-brown exterior and a soft, melt-in-your-mouth interior. At just $33 HKD, it was an absolute steal for such a delectable treat. If you're craving a satisfying and affordable pancake experience, this is definitely the way to go.
2023-08-30 260 瀏覽
真心難食,食得出用d麵粉cream係比較差的材料,食完個人唔舒服想嘔,第一次幫襯都係最後一次,差評差評,真心浪費錢浪費時間,唔怪得已經少人排隊,難食難食難食非常。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。,,,,,,,,,,。。。。。。。。。。。。。。。。。,,,,,,,,,,,。,
2023-08-30
2023-08-28 196 瀏覽
🐻‍❄️係掃街新手,🐻🐻‍❄️都係第一次嚟「又一戟」,就叫左推薦試一試:榴槤+香蕉+芝士 班戟(熱)$45聽講叫熱嘅就喺鹹食,會配芝士,凍嘅就係甜食。但呢個寫明左有芝士,唔知叫凍會點呢?🤔🐻‍❄️下次再試吓😆!一開始只係食到榴槤味,好多榴槤!入口勁濃味🤣食到中後段先食到芝士同香蕉~#芝士控注意⚠️入面係極多芝士!芝士勁拉絲🤣係由口拉到落腰,都仲未斷嗰種😚熱辣辣即食仲有芝士嘅鹹香味,令到榴槤味唔會搶晒focus。不過食到後期會溜汁,食到有啲狼狽😳結論:✅榴槤味濃✅芝士味好出👍🏽✅三種味(榴槤、芝士、香蕉)都屬於濃味,但平衡得好好🅾️較飽肚,兩個人share食都即刻各飽50%🐻🐻‍❄️都會encore呢間舖👍🏽但因為🐻‍❄️唔係榴槤愛好者,所以呢隻味下次就唔會encore啦;🐻作為芝士控,好欣賞個拉絲得嚟又濃味嘅芝士,所以有機會都會再叫返👍🏽

榴槤+香蕉+芝士 班戟(熱)

🐻‍❄️下次再試吓😆!

#芝士控注意⚠️

不過食到後期會溜汁,食到有啲狼狽😳

結論:
✅榴槤味濃
✅芝士味好出👍🏽
✅三種味(榴槤、芝士、香蕉)都屬於濃味,但平衡得好好
🅾️較飽肚,兩個人share食都即刻各飽50%

🐻🐻‍❄️都會encore呢間舖👍🏽

2023-08-16
2023-08-20 227 瀏覽
第一次嬲到要打負評今日9點幾去買咗個雪糕pancake講明要走Cream(已經幫襯過好多次 熱食同凍食我都會走醬/Cream)點知今次佢冇走到Cream我一拎到就話: 我要走Cream喎整餅女人: 冇寫喎 你哋溝通錯誤落單姐姐: 冇喎 你冇講 冇聽到整餅男人又加把口: 唔緊要呀 我哋睇翻CCTV我即刻勁嬲: 你咪睇囉 我一定有講同行人都聽到我有講同埋我次次都係要走醬嘅然後佢哋就話 唔好嘥咗個餅 不走佢啦正常你哋店家做錯嘢 都應該你哋負責幫我整走啲Cream嘛?我: 咁你幫我不走佢佢哋竟然話: 俾多隻羹你自己不自己做錯嘢仲要屈個客 要個客自己硬食如果你哋態度好少少 講聲唔好意思 可能聽唔到 要麻煩我自己不走啲cream 我都算真係第一次俾人咁差態度對待睇得多食評話俾人鬧今次自己感受過 真係好差由細食到大 今次之後真係唔會再幫襯
第一次嬲到要打負評

今日9點幾去買咗個雪糕pancake
講明要走Cream
(已經幫襯過好多次 熱食同凍食我都會走醬/Cream)

點知今次佢冇走到Cream

我即刻勁嬲: 你咪睇囉 我一定有講
同行人都聽到我有講
同埋我次次都係要走醬嘅

然後佢哋就話 唔好嘥咗個餅 不走佢啦
正常你哋店家做錯嘢 都應該你哋負責幫我整走啲Cream嘛?
我: 咁你幫我不走佢
佢哋竟然話: 俾多隻羹你自己不