2006-07-04
早前見Olivian和cheap兄食過,好像都幾好,昨晚便和辣椒女來試試。本來想叫二人套餐,但又唔算太餓,怕食唔完,最後叫了冬陰功海鮮湯、海南雞飯、泰式炒米線、椰青和青檸梳打。冬陰功海鮮湯- 材料豐富,海鮮都算新鮮,辣味香濃,真係無介紹錯,可惜味精都唔少,之後都幾口渴。海南雞飯- 雞肉已去骨,雖然賣相唔多好看,但雞肉嫩滑,味道都幾好;油飯加入炒過的蒜蓉粒,令味道更加香,及多了一點咬口,我自已就幾喜歡。泰式炒米線- 今次炒得比較乾身,米線變得有點一舊舊。椰青- 味道偏淡,好在都幾夠凍。青檸梳打- 青檸得薄薄的一片,完全飲唔到青檸味,冰又真係幾多,好在昨晚都幾熱,所以多冰都可以保持冰凍長一點。價錢唔貴,味道都算幾好。加上店內養了一隻貓貓,看到它食東西時趣怪的表情,增加再去的機會。侍應招呼唔算,可惜時常大開中門,令冷氣唔多夠凍。
泰式炒米線- 今次炒得比較乾身,米線變得有點一舊舊。
椰青- 味道偏淡,好在都幾夠凍。
價錢唔貴,味道都算幾好。
侍應招呼唔算,可惜時常大開中門,令冷氣唔多夠凍。