1K
最近天氣開始凍,就心郁郁想食羊腩煲暖下身,見到而家二鍋頭做緊「嚴選安格斯牛」同「特級極上牛」套餐,加$68就可以升級無限時任食羊腩煲,同時仲可以任食埋雞煲、鴨煲、豬手煲同埋打邊爐,超多選擇,可以一次過滿足3個願望,就即刻黎試下。暖笠笠羊腩煲份量非常大份,羊腩好多塊,連皮帶肉,食落肉質嫩滑,中間夾著肥膏,香口得黎又唔會太膩,非常可口,配料方面有竹筍、冬菇同腐皮,如果兩個人食唔曬,可以同店家講上半份。二鍋頭惹味雞煲食完羊腩煲已經有啲飽,於是就嗌半份雞煲黎過下癮,但半份雞煲都已經好足料,香辣惹味嘅雞煲啖啖肉,食得好滿足。嚴選安格斯牛火鍋放題前面唔敢放開食,就係為左留肚打邊爐,湯底有好多款,我地嗌左泰皇冬陰功鍋,淥海鮮同肉類一流。海鮮類都唔錯,食得出幾新鮮,活海蝦、活海蜆同水土魷都好出色。海蝦鮮甜彈牙,海蜆雖然比較細粒,但係食得出好新鮮,同冬陰功湯底更加係絕配,我地翻嗌左好多次,至於土魷表現更加出乎意料,口感超爽彈,味道鮮美。而安格斯牛水準都唔錯,睇落雪花都幾靚,油脂分佈均勻,肥瘦適中,食落肉香四溢,火鍋放題黎講真係幾唔錯。飲品選擇都唔少,有茶類、碳酸飲料、啤酒、涼茶等等可以揀,亦有雪糕雪條做

暖笠笠羊腩煲

二鍋頭惹味雞煲

嚴選安格斯牛火鍋放題

飲品選擇都唔少,有茶類、碳酸飲料、啤酒、涼茶等等可以揀,亦有雪糕雪條做飯後甜品

除左可以QR code落單,仲有自助區拎蔬菜、炸魚皮、丸類同面類。
2022-12-01