2019-01-01 160 瀏覽
呢排天氣凍,最岩就係打邊爐。成班朋友又可以圍埋一齊取暖,又可以品嚐美食,真係最佳嘅享受。之前行過旺角見到呢間新開嘅劉一手分店,我地就約埋一齊黎試下。因為天氣凍,我地就叫左麻辣鍋同埋胡椒豬肚鍋兩種湯底。麻辣鍋我地揀左小辣已經好夠辣。豬肚湯店員叫我地落食物之前先飲一碗,果然好美味又暖胃。打邊爐唔可以無牛,一份$398牛肉拼盤盛就包含左幾款唔同肉質同部位嘅牛肉,滿足大家食牛嘅慾望。黎到一定要點招牌既毛肚(牛柏葉),放落湯度煮十幾秒就可以食,超新鮮,口感非常彈牙。下次再黎都一定會點。紅糖糍粑甜甜地同埋軟綿綿嘅口感,女仔一定會鍾意,打邊爐時食可以用黎解辣。劉一手仲有自己嘅手工啤,口味比較清,易入口。店內裝修好靚,張檯好大張,直程好似返左深圳打邊爐。每位店員都好好服務態度,會教你點煮食材,主動加湯,有時仲會同我地講下笑。總括黎講,呢間係一間非常高質嘅火鍋店,推薦大家要黎試下!

劉一手仲有自己嘅手工啤,口味比較清,易入口。

店內裝修好靚,張檯好大張,直程好似返左深圳打邊爐。