招聘中
薪金面議
3天前
2021-07-20 228 瀏覽
嗰日同女朋友喺尖沙咀行街,行咗成日都好攰了,所以周圍搵嘢食。我哋剛剛行完河內道嘅K11 ,見到對面有間好有泰國風格嘅泰國餐廳所以就揀咗呢間.個門口啲裝飾好得意,尤其是係嗰個泰國的士,忍唔住都要影返幅相當去咗泰國🤣入到餐廳,個感覺好舒服同埋都裝修得幾豪華,如果帶朋友嚟食一啲都唔失禮. 行咗一日,真係好肚餓,馬上攞個餐牌叫嘢食. 食泰國嘢梗係唔少得冬陰功湯,生蝦,烏頭魚,馬拉盞炒通菜,炸春卷拼盤. 另外都試咗其他野,麵包焗咖喱軟殼蟹,燒西冷牛扒,馬拉肉骨茶. 首先講講個冬陰功,真係好好味,夠酸又夠辣,真係好正宗!生蝦 - 夠凍夠新鮮. 正!(叫左兩碟)烏頭魚 - 條魚新鮮,魚肉夠實,配埋啲汁一流炸春卷拼盤 - 夠趣,入邊啲料好足,一啲都唔油膩.麵包焗咖喱軟殼蟹 - 呢個真係正,必食,啲咖喱汁好得,用d麵包同埋軟殼蟹一齊食,正正正... 甜品 - 叫咗個拼盤,椰汁糕必食。食咗太多野,俾啲圖同大家分享下!同埋發覺到入邊啲員工大多數都係泰國人,真係比我感覺到去泰國食飯. 下次一定會再去.

首先講講個冬陰功,真係好好味,夠酸又夠辣,真係好正宗!

生蝦 - 夠凍夠新鮮. 正!(叫左兩碟)

烏頭魚 - 條魚新鮮,魚肉夠實,配埋啲汁一流

炸春卷拼盤 - 夠趣,入邊啲料好足,一啲都唔油膩.

甜品 - 叫咗個拼盤,椰汁糕必食。
食咗太多野,俾啲圖同大家分享下!