2014-10-15 3319 瀏覽
10月份係女朋友加個朋友生日,於是決定再戰渣華軒,由於上次我們訂阿拉斯加大蟹粥全包宴,今次便訂了豪華私房菜全包宴,終於可以試佛跳牆啦           1.大紅乳豬全體:近年來都未試過食咁大隻乳豬,仲要唔肥,皮又香脆,一個字...正           2.士多啤梨生炒骨:士多啤梨加生炒骨,好入味,生炒骨又淋,一般食既係菠蘿配生炒骨,估唔到配士多啤梨仲好食 因為我女朋友鍾意食士多啤梨           3.吉列大海蝦沙律:吉列蝦好脆,配上沙律醬一流,沙律都好美味啊. 因為我女朋友鍾意食沙律           4.瑤柱鮮菇扒碧綠:冬菇好大隻,再加上瑤柱配西蘭花,熱烘烘的非常好.            5.鳳城脆皮走地雞:隻雞本身唔肥,皮又脆,碟邊配上蝦片,唔錯唔錯.          6清蒸生猛沙巴龍躉:條龍躉好大條,但唔夠滑,過左少少火位.          7.回疆熱石火焰羊鞍:中間有火, 熱辣辣香噴噴,羊肉嫩滑,出奇地唔羶. 再加上羊係我女朋友至愛,必食.         8.西芹百合珊瑚蚌煎帶子 - 西芹新鮮,帶子好美味,還有很多腰果啊。
大紅乳豬全體
花膠魚翅佛跳牆
黃金裹蒸粽
因為我女朋友鍾意食士多啤梨
因為我女朋友鍾意食沙律

6清蒸生猛沙巴龍躉:條龍躉好大條,但唔夠滑,過左少少火位.
         7.回疆熱石火焰羊鞍:中間有火,
熱辣辣香噴噴,羊肉嫩滑,出奇地唔羶.
再加上羊係我女朋友至愛,必食.
         9.花膠魚翅佛跳牆:大家都應該聽過,希望越大,失望越大這句金句了
材料係好多既,雞腳、花膠、魚翅、鮑魚及金華火腿,但係好淡囉,無想像般好。
          10.黄金裹蒸粽: 煎成金黃色一餅,好似pizza,
再加上日本魚乾,好香囗又唔會太油膩.
題外話/補充資料: 比起阿拉斯加大蟹粥全包宴,大蟹粥比較好食d
2014-10-01
紀念日