1K
上次於"城市超級"買野食, 簡直係驚心動魄, 舊飯團食到依牙鬆槓, 搞到我好一陣子不敢再來, 有幸今晚有豬豬女友和我共闖, 好啦, 就再戰citysuper啦!其實在老尖, 得9個字時間食飯, 除了快餐, food court, 都冇乜選擇, 今日便是這樣來了.我其實個人來說, 喜愛拉麵多一點, 但今日冇過去食拉麵, 只和豬豬食烏冬, 原因竟是我找不到間拉麵檔, 走時行出來才見倒, 也被豬豬笑了一大餐, 實太"開"了咁下次才麵啦, 今餐我地繼續講烏冬先.她叫予個58蚊的豬扒蛋飯+烏冬定食; 我則要個鯖魚飯+烏冬定食 指(68蚊).加10蚊要多3粒章魚丸.烏冬係手打的, 自然粗幼不一; 不算好彈牙, 但都有口感. 湯底一般.豬扒係已炸起了一排的, 蛋已在上一陣, 已素了不少水, 皮已唔脆d飯撈汁, ok 啦.3粒章魚丸是新鮮弄的, 味道正常.鯖魚都幾大片, 肉質都不錯. 汁係甜的, 我估不倒, 有少許意外. 但整體是不錯的.珍珠飯上有些芝麻海苔粒等, 好香, 我最先食晒既, 自己都估唔倒.跟餐的沙律係剛攞出o黎, 仍少許結冰的, 咬落有冰碎聲, 幾過癮~ 食完呢餐, 不再怕citysup

咁下次才麵啦, 今餐我地繼續講烏冬先.
加10蚊要多3粒章魚丸.

d飯撈汁, ok 啦.

3粒章魚丸是新鮮弄的, 味道正常.

食完呢餐, 不再怕citysuper了, 豬豬都話下次會陪我食埋拉麵, 好呀, 揾日再逆襲先~
鯖魚ok, 碗飯反而好好味!
鯖魚都幾大塊
章魚丸一般
之前已擺得太耐, 皮已唔脆
鯖魚都幾大塊