2017-11-29
去完個長旅行~ 番尼約番D朋友仔食飯傾下計今日約左澳洲working holiday的小夥伴食個lunch🤗 成3年冇見😳不過可能間中都見到大家的facebook近況,見面之後,大家都感覺唔似3年冇見咁。帶咗佢去觀塘,一間我哋鍾意嘅美式餐廳。之前嚟過一次,覺得嗰度空間大都幾啱兩個人傾吓計。一入門口,就見到足球機,見到有食客玩緊足球機。安排左二人位俾我哋,呢度空間夠大位夠多,食完都可以坐好耐傾吓計👍🏻依家星期六lunch都有食lunch一人叫咗一份set lunch ,連埋嘢飲,另外加左一個頭盤同甜品一齊share<巴馬火腿配無花果> 見到有無花果,唔洗諗,即刻點!之前係摩洛哥成日食,香港比較少見,原來都可以配巴馬火腿,無花果好新鮮,甜甜的,配上sour cream 同 咸咸的巴馬火腿~跟餐飲品,<Rosemary Lemonade> 只有凍的好似特飲咁 嘻嘻 有rosemary 的香草味,同埋檸檬,另配糖水感覺很潤喉~另外朋友想飲熱飲,就點了熱檸茶最愛吃漢堡系列 <安格斯牛肉漢堡>配上炸薯條同沙律配菜漢堡包中夾全層次分明的餡料; 安格斯牛
一入門口,就見到足球機,見到有食客玩緊足球機。
依家星期六lunch都有食lunch
見到有無花果,唔洗諗,即刻點!
之前係摩洛哥成日食,香港比較少見,原來都可以配巴馬火腿,
跟餐飲品,<Rosemary Lemonade> 只有凍的
感覺很潤喉~
另外朋友想飲熱飲,就點了熱檸茶
最愛吃漢堡系列 <安格斯牛肉漢堡>
配上炸薯條同沙律配菜
漢堡包中夾全層次分明的餡料; 安格斯牛肉漢堡、烤大菇、生菜、蕃茄、烤洋蔥、煙肉同埋芝士
職員好細心咁幫我地分左2份,一人一半 ^^
香草醬之係pesto 有著我地2個係澳洲的回憶
因為我地都係係澳洲第一次食香草醬
大蝦好大隻!而且有成5,6隻 好抵食XD
而且仲有種透明的感覺,非常爽口彈牙!
車輪粉就第一次食^^可以用匙巾 食,好方便
唔會整污漕個咀
最後點少得甜品^^