2018-05-19
上次兩個人食過返尋味,今日特登帶埋屋企人黎諗住試多幾樣菜😝人流依然好強勁夜晚七點都要等一等位😵首先上嘅係冰鎮鮑魚,鮑魚size堅大,有嚼口爽口彈牙,配合豉油同芥辣更加可以帶出鮮味,攻一攻鼻真係好爽😎再試埋佢個滋味孖寶套餐又好抵喎!$238已經有一條大大條沙巴龍躉同五隻蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌🤤雖然好忙等得耐少少不過所有正嘅菜式都冇overcook,粉絲吸收晒蒜蓉味而貴妃蚌好鮮甜,爽口!呢個金牌金字塔真係好考功夫,感覺上好似梅菜扣肉,但係可以做到食落去一啲都唔覺得肥膩,反而有一股齒頰留香嘅味道,我建議大家一定要order一碗白飯一齊食!糯米飯蒸蟹,唔好睇小啲蟹好似細細隻,但係啲肉質好結實而且好鮮甜,糯米飯吸收哂蒸時候嘅蟹汁,雖然硬左少少,但係好遠已經聞到糯米同蒜蓉香味。蝦乾炒通菜,欣賞佢哋炒完嘅通菜都係碧綠常清,用煲仔上非常夠鑊氣!