Green Orange

2020-11-12 1433 瀏覽
上次來原來是一年前了,還記得果日食嘅酥脆香草碎果仁焗羊架的驚喜。好想再食呢!侍應生好有禮貌招待,探過熱和搓手液後,睇下menu上好似多咗其他美食款式,look 下 look下,好開心呀!原來有羊架呢!再食再食,最開心係加$88可轉套餐,有餐湯 雜菜沙律 甜品 咖啡或茶,太豐富了,不用諗太多就照舊好了。前菜有自家製麥包,牛肝菌椰菜花忌廉湯和沙律菜。牛肝菌超濃郁再配椰菜花忌廉就更濃香啊!熱辣辣入口,正到不得了。用牛奸菌配搭好特別,再加椰菜花 打溶讓整個湯更濃郁,不一樣嘅湯呢!讚👍酥脆香草碎果仁焗羊架~~賣相依然好吸引,成隻羊架鋪滿晒好多碎果仁,未進食已經聞到陣陣碎香果仁,羊架肉汁juicy 入口軟淋淋,熟度啱啱好,就是喜歡這味道。燒西班牙黑毛豬架~~見到有幾台客人都有點黑毛豬,其實也都是我另一喜愛食呢!😁😁好大塊黑毛豬斧頭扒啊!肥瘦適中肉汁juicy 本人覺得不用點任何醬汁進食更香,入口香脆,好滿足。最後椰子撻甜品再配一杯熱咖啡真是perfect喇。

前菜有自家製麥包,牛肝菌椰菜花忌廉湯和沙律菜。

酥脆香草碎果仁焗羊架~~

燒西班牙黑毛豬架~~

見到有幾台客人都有點黑毛豬,其實也都是我另一喜愛食呢!😁😁

好大塊黑毛豬斧頭扒啊!

最後椰子撻甜品再配一杯熱咖啡真是perfect喇。

2020-11-04