2022-06-01
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。.再訪西環 La Paloma,今次黎試左同上次唔一樣既菜式,除左我愛既和牛及鵝肝配長法包😬.和牛及鵝肝配長法包 $35/pc西班牙煙肉芝士脆盒子 $32/pc一口咬落中間既脆長法包,中間既鵝汗味滲出,伴隨住灸燒過既和牛,好食呀!仲有另一款係煙肉芝士,面頭既煙肉充滿油香!中間既芝士超濃味(藍芝士?)岩晒重口味人士😁.酥炸忌廉球-伊比利亞火腿 $24/pc -蘑菇 $20/pc兩款酥炸球熱辣辣食落都好味,就好似食緊日式炸薯餅,伊比利亞火腿富鹹香滋味,蘑菇個款滲出既菇香恰到好處,兩款都唔錯。.日本鮮帶子配芒果莎莎及椰子汁 $168薄切帶子加上一些芒果莎莎調味,一口一件的size,食落惹味,還頗開胃的,不過一旁的椰子汁作用感覺不大🙈.BIKINI $98相信愛吃的都對BIKINI這道菜不陌生😬由芝士、伊比利亞火腿同黑松露組成的烤三文治,食落滋味,麵包經烘過食落帶微脆,我一個人食左三件呢🙈.澳洲和牛配脆薯 $268粉嫩色的和牛肉熟成度掌握得不出,咀嚼中不黏牙,牛味濃郁!蘸上旁邊的
和牛及鵝肝配長法包 $35/pc
西班牙煙肉芝士脆盒子 $32/pc
酥炸忌廉球-伊比利亞火腿 $24/pc
-蘑菇 $20/pc
日本鮮帶子配芒果莎莎及椰子汁 $168
BIKINI $98
相信愛吃的都對BIKINI這道菜不陌生😬
澳洲和牛配脆薯 $268
粉嫩色的和牛肉熟成度掌握得不出,咀嚼中不黏牙,牛味濃郁!蘸上旁邊的紅椒堅果醬,更加惹味!!一旁的脆薯很好吃,外脆內軟,也是一大加分位😁
心太軟配花生醬雪糕 $78
久違了的心太軟,記得以前一食西式甜品就會揀佢!🥺 好耐無見既心太軟,即焗製,切開有澎湃流心,連外皮都好食,朱古力味濃郁,好幸福啊!一配既花生醬雪糕,味道太濃郁啦,真係好好食!我覺得一球唔夠喉🙈