2017-11-10 255 瀏覽
今天到銅鑼灣times square工作, 有剛好糧尾,若要左附近食晚餐,動不動都要過一百元,不過行過登龍街,見到很多人左排隊,心想一定有好野食,不過唔知平唔平, 八卦一看,完來是在大埔試過的生煎包店,原來銅鑼灣都有,咁我今晚有平又飽的一餐啦!職員好有禮貌,俾個號碼,在交張菜單叫我點住菜先,我在門口排了5分鐘,終於有位。 在門口點餐時發覺晚市原來無套餐,不過單點都唔過100蚊,咁都可以接受。內部裝修同大埔一樣, 見到師傅在整生煎包等, 座位都是一樣我最後點了上海粗炒,凍豆漿,生煎包(2個), 很快就上枱啦!豆漿第一時間送到: 凍滑,有豆香第二送上是生煎包,上菜時,侍應生非常溫柔地說:”剛出爐,小心燙口”. 的確,同上次一樣一打開就熱氣四散,濃湯伴著肉餡,非常美味最後來的是上海粗炒,分量十足,連隔離枱都遊客都忍不住問哪是什麼?材料都不少,有肉絲,椰菜等,麵條粗但彈牙,醬汁味剛好,不會太鹹或太甜

內部裝修同大埔一樣, 見到師傅在整生煎包等, 座位都是一樣

凍豆漿

豆漿第一時間送到: 凍滑,有豆香

上海生煎包(2個)

上海粗炒

上海生煎包(2個)