2017-02-15
之前同一大班朋友來過The Stadium食晚餐,覺得唔錯,於是情人生日決定一家人再來此慶祝,剛巧情人在情人節生日,所以一早訂左檯,去到唔需要等就可以入得,一入到去發現每張檯面都放有一枝紅玫瑰花,真係好細心。頭盤先試個The Stadium Salad,呢個沙律有菜有果肉之外,個汁好似有陣士多啤梨的味道,酸酸甜甜咁好開胃。Main Course當然要order肉眼扒,扒面煎得夠香,切開入面仲有肉汗流出來,order完兩份要encore多份先夠。再來試食黑毛豬,第一啖咬落去發現肉質好鮮軟,唔會好'鞋'好亁,而且有豬味得來唔會有陣羶味,唔錯。之後就要介紹情人好喜歡的雜菌手搓粉,佢叫呢個做蟲蟲麵,因為啲粉一條條好似蟲仔咁,雖然只係配雜菌,但手搓粉本身咬落煙煙韌韌咁好好食。仲有海鮮扁意粉,味道應該唔錯,因為我一跺啖都未食過就已經被清碟,但我見佢啲蝦都好新鮮同大隻。之後緊係有小朋友至愛嘅Fish and Chips啦,魚柳炸得外脆內嫩,薯條亦炸得好香脆,而且好有薯味。BBQ Wings 入面的肉質及味道OK,不過外面的汁稍為濃味左,若能淡番少少就更好啦。夏威夷pizza,餅底夠薄夠脆,餅面的醬汁
我地去到仲有Happy Hour,呢度飲品選擇亦有好多,除左一般生啤同cocktail外,仲有好多手工啤酒可以選擇,而且店員亦好好,會慢慢同你講解唔同嘅手工啤酒味道有咩分別,The Stadium,我相信我好快會再同朋友們來探你。