今日特登去深水埗蘇媽.蘇媽到食,成日都聽到朋友講好好食,但係次次去都係勁多人排緊隊,就打消左個念頭。今日堅持排下隊,我同女朋友兩個排左around 45分鐘左右,因為真係好多人。入坐左之後,係需要自己寫紙落單,簡單叫左百吉爹肉骨茶(三層肉)、招牌砂煲老鼠粉同埋椰香咖央多士,野飲就叫左馬來西亞拉茶(凍)同埋美祿恐龍。落左單冇耐,店員比左茶我地飲,係肉骨茶呀,唔係普通洗餐具果杯水,最開心就係飲完仲可以無限refill,真係不得了。百吉爹肉骨茶(三層肉) $48本身想叫推介果3款,不過見到太大碗,會飽到嘔,所以叫左個細既試試先,下次多D人黎食先叫個大。肉骨茶味道一樣,好濃香,不過藥材味就唔算好重,我個人就比較中意藥材味重D。肉就有肥膏同有肉既部份,單食可能會有少少膩,不過跟餐廳指示整果一款豉油點黎食,口感會冇咁肥膩同埋係另一個層次,好好食。招牌砂煲老鼠粉 $84好大份,好香,飽到傻左。用砂煲有少少炒香既味道同埋冇左湯銀針粉既粉粉地既口感,好香口,不過真係好大煲,應該3-4個人黎食先叫呢個,如果唔係2個人黎食,呢個會太飽試唔到其他款。椰香咖央多士 $28多士真係要即刻新鮮食,好脆口同埋椰香咖央

百吉爹肉骨茶(三層肉) $48

招牌砂煲老鼠粉 $84

椰香咖央多士 $28
多士真係要即刻新鮮食,好脆口同埋椰香咖央味好香,不過如果唔中意椰香味可以叫另一款淨係咖央多士。

馬來西亞拉茶(凍) +$16
拉茶基本上係無得輸,真係好好飲。一定係必叫。

美祿恐龍 $33
感覺一般,CP值唔係好高。叫返拉茶好過。

Overall黎講,如果決定左要食,真係要頂得住排隊呢一個位,因為真係可以等好耐,同埋過左叫飛number就重新排過啦,唔好行開啦。
真係好岩馬拉野既朋友,我一定會再去過食!
2020-10-10
60 分鐘 (堂食)
下午茶