2020-08-30
全世界都疫情嚴重, 去唔到旅行, 又想搵返 外國感覺, 幻想自己去咗旅行, 最直接嘅方法, 當然就係搵番外國美食, 慰藉下心靈!呢間麵包鋪真係意大利人開, 佢嘅意大利味道無庸置疑。 平時多數喺嗰度買佢嘅超厚pizza, 最近見佢出咗個新花款 Calzone (意大利餡餅), 即管買嚟試下!最近佢哋換咗個新嘅外賣袋, 裝住個 Calzone 有啲似標本, 搞到我好想快啲食咗落肚!我買嘅時候剛剛出爐, 攞到返辦公室微熱, 但都仲好鬼香。 咬落去有好豐富嘅吞拿魚, 加埋香草同番茄醬, 其實都好惹味。 不過小弟就嫌佢有啲腥。前兩日食另外一款水牛芝士餡餅, 我就非常鍾意啦! 一樣擁有豐富餡料, 水牛芝士味濃郁, 真係好似去咗意大利一樣!最近喺收銀處仲有免費 Expresso, 配埋意大利式麵包, 絕配!冇得去旅行頂住先啦!
Tuna tomato calzone
Tuna tomato calzone
Mozzarella cheese calzone
冇得去旅行頂住先啦!