2008-05-20 25 瀏覽
下午三點幾, 做好部份交接工作先落去食飯, 前排講過, 中環燒臘店差太興未食, 下午茶時間, 價錢變得可以接受, 便帶同同事, 一起醫肚. 一心想黎食叉燒飯, 落Order時, 叉燒賣哂....二人O左咀, 差d想走, 阿姐連忙道歉話中午極好生意, 預備上午賣的燒味已去得七七八八, 4點先有新野燒起......好失望, 特登帶同事黎食靚叉燒, 變成要聽我鬧人. 沒有叉燒. 沒有乳豬, 燒腩又要加錢, 選擇了燻蹄拚燒鵝.已經失望了, 這個燻蹄拚燒鵝, 感覺上係一個怪怪的配搭, 燻蹄算係幾好, 燒鵝只是一般, 這裡比較貴, 而我亦只欣賞其叉燒, 食唔到, 好唔開心.下次食番細鋪頭算, 仲有間蛇王有燒味食, 離開中環前, my next target.

燻蹄拚燒鵝飯