2021-04-04
是日午餐點了大蝦金邊粉,軟殼蟹黃咖喱及印度薄餅,收費$383。1)大蝦金邊粉來到的時候,大蝦已經凍了,金邊粉太濕,茄汁味很濃,實在談不上好食,相反質素有點像$40 茶餐廳的質素,甚至茶記的廈門炒米比他更好吃。2)軟殼蟹黃咖喱+印度薄餅 黃咖喱,有好濃的奶味,如果喜歡重椰奶味咖喱的朋友應該會鍾意,軟殼蟹還可以,是脆的,但熱度不夠,可以是事前先炸定。印度薄餅味道不錯,熱度足夠,配合椰奶味重的黃咖喱感覺不錯。配菜的薯仔過硬,並且沒有脫皮,口感比較差,連喜歡食薯仔的我都會唔想食咖喱薯仔。然後配菜竟然有蘑菇,但蘑菇同咖喱一啲都唔夾,所以有啲扣分。3)性價比較差午餐來說$383,以只點了2個主菜,沒有點飲品的角度,價錢是有點貴,但食物的質素比較中等的情況下,性價比不足。4)環境環境裝修都算幾好,但出面草地有一大個地方係黃色,同埋Menu 每一版都濕濕地,有啲似用消毒紙巾/濕布抹過,注意衛生係好事,但濕濕地感覺比較差。
1)大蝦金邊粉
2)軟殼蟹黃咖喱+印度薄餅
印度薄餅味道不錯,熱度足夠,配合椰奶味重的黃咖喱感覺不錯。
3)性價比較差
4)環境