呢間餐廳出名我一早就知﹐不過大家又知吾知﹐一平安其實好多同名的店﹐不過要講好味﹐呢間一定係不二之選。我的一位日本朋友吃過都話正的就係呢間。呢度出名的係拉面﹐我最愛的就係最普通的鹽味拉面﹐真係好美味咖。湯底真係熬出來咖﹐絕對吾係溝D魚骨粉開出來咖。(呢樣野係我一個做日本料理的朋友告訴我的﹐因為他都認識呢間裡面的一個大廚)因為甘﹐所以我可以好放心甘飲他D湯底﹐而吾需要擔心味精或其他太化學的野。食物方面﹐串燒很美味﹐基本上裡面連服務生都係日本人﹐食物吃落肚可以感覺到他們用心去整比你吃。(不過小心吃燒大蔥啊﹐因為吃完之後好大口氣咖﹐哈哈哈)環境﹕ 比較暗﹐不過都算大﹐坐位都算多﹐等吾需要好耐就有位﹐他們的篇排十分有條理。我喜歡呢種清楚感覺的感覺﹐地板也都十分乾淨﹐可以放手袋於地上。服務態度都不錯﹐也許因為客人太多的關係﹐所以上菜的時間有點耐﹐不過也許係因為他們要新鮮煮比你的關係吧。如果吾係﹐點叫誠意之作呢。

我的一位日本朋友吃過都話正的就係呢間。

(不過小心吃燒大蔥啊﹐因為吃完之後好大口氣咖﹐哈哈哈)