2018-06-29 854 瀏覽
中國人篤信風水命理,無論做生意、搬遷都要搵風水師計過度過,呢個當然有佢嘅原因,正所謂一命二運三風水。但係我覺得除左風水,最緊要就係經營有道,好似呢間「倫哥火鍋私房菜」,真係開到邊,旺到邊。今日入到來元朗地頭,約埋朋友睇世界杯🏆,佢話去倫哥,梗係啱哂我啦,佢出名無限時海鮮任食,可以話未食先興奮如果你以為元朗分店會少人啲,咁你就真係錯哂(雖然初初我都係咁諗)一上到去,已經高朋滿座,好彩朋友一早訂位,馬上開動大食引擎GoGoGo先奉上前菜,飯前先食生果配果醋,有助生果嘅維他命C及礦物質更容易被人體吸收,而果醋就更具開胃及降血脂的功效,咁樣食係健康好多,呢D咪進步嘅表現啦再來一個刺身拼盤,牡丹蝦、帶子、三文魚、北寄貝、八爪魚,樣樣新鮮,鮮甜無比,極度滿足,而呢個祇是Warm Up咋雞煲我地揀左BB辣,店員好細心咁幫我地每二分鐘就搞下,眼見佢地好緊張亦好認真,服務態度極好,坐定定等食食到咁上下,仲可以加埋啲魷魚、牛柏葉等等,真係連啲汁都食埋,我地一共食左兩個round,如果你唔夠喉,係可以無限追加架,不過我地就梗係留肚等下半場喇真係極道震撼,不期然咁要「嘩」咗出嚟,海鮮拼盤同靚牛牛同時駕到,又龍

真係極道震撼,不期然咁要「嘩」咗出嚟,海鮮拼盤同靚牛牛同時駕到,又龍蝦又聖子,仲有海蝦、鮑魚、象拔蚝⋯⋯應有盡有,真係睇見都心花怒放,真係人都醒神啲

真係抵佢越做越旺,料靚、價錢平,服務又好,次次黎親呢度食嘢都超開心,食嘢真係開心嘅泉源,美食當前,擦嗱喂。
全部靚料,無得輸,鮑魚、牛肩脊,大大塊脆肉鯇,有圖有真相。

配料多籮籮,梗有一款啱心水,好多配料仲可以無限追加,啱晒我哋呢啲大胃王

大大隻龍蝦,越食越興奮,所以話打邊爐任飲任食幾時都係咁正,一路食一路傾計,呢啲真係最高享受。

甜品都做得特別好,有解辣嘅冰粉涼粉,滑滑地涼涼地,食完喉嚨好舒服,另外呢個燕窩燉蛋白,真係好好味,又甜又滑,椰香味特別濃郁,超滿足

咁食法,每人都係三百元左右,絕對超值,真係食一次賺一次,抵佢越做越旺,風生水起
2018-06-26