2012-12-14
Ramen Champion 真係一個好好既場地試拉麵~ 有六間唔同既拉麵可以揀, 一流~ 而且仲有得投票, 好認真!!! 所以, 相信厘度既拉麵只會進步唔會點退步吧!!! 本人已經試過幾間, 有博多一幸舍、東京忍者、無双、北海道毘沙門零及已結業既麺屋豆の詩! 當中我覺得最好既就係厘間!! 點解呢??? 首先,佢係唯一一間用博多既拉麵, 比較幼身, 不過食落都好有咬口, 質感不錯!! 至於豬骨湯, 味濃, 而且帶有少少甜味! 唔會有種好鹹既感覺!! 厘間就係勝在這個湯!!! 不油, 不膩!! 叉燒方面, 我覺得係有好濃既味道, 但脂肪欠奉, 少了油既味, 加上佢選擇薄切係好明智既做法!! 最後, 流心蛋, 流心蛋做到流心既效果, 但外層較咸, 蛋黃部份未夠甜! 都OK~餃子方面, 我很欣賞, 內裡餡料很多蔬菜, 係比較清淡既餃子, 不會太咸, 而且個皮好薄!!! 我覺得好好味~ 整體而言, 十分出色!!! 師傅會同一個員工成日出黎問食客意見, 我覺得佢地好用心去製作同去進步!同埋佢地真係會大叫叫人幫襯, 又用心又出力!!! 好難得!!! 如果我再黎RAMEN CHAMPION, 一定會
所以, 相信厘度既拉麵只會進步唔會點退步吧!!!
如果我再黎RAMEN CHAMPION, 一定會再品嘗你地既拉麵!!!!!