2018-08-11
前兩日行過見到他們新開張坐咗好多人,今日我放假專登叫一家人過嚟食!他們位於青山道大街龍寶酒樓百佳附近,所以平時行過一見就見到!他們是屬於套餐形式,門口睇過價錢好抵食一包好多野,所以都不用猶豫入咗去食!他們是人頭收費套餐一開始有三個湯底選擇,$200粥底,$200蕃茄泡飯湯底,$248椰子雞湯底! 椰子雞見到個價錢真係幾抵食,出邊最少都要$300,所以今次就叫咗椰子雞湯底來試一試!不過套餐形式我都係第一次食,初頭都有啲唔明,不過原來好簡單,等我略略話比大家知!每一張枱有張點菜紙,首先我哋一張枱選擇一個湯底先,之後就係選擇海鮮,紅色同藍色部份各選三款,連埋黃色貝類,一共就包左八款海鮮! 有蟹有鮑魚有蟶子有元貝!之後下邊有好多款自選配料選擇,再選擇六款!完成! 因為我哋揀椰子雞湯底,員工介紹我哋要先將全部雞放入湯底煮滾,之後飲湯!不過阿媽好醒目連同蟹一齊放落去,之後先飲湯,碗湯真係特別鮮甜!這裏的雞真係正宗海南雞,雞皮彈牙,雞肉煙銀不是琳琳的,雞味比較重!同平時食嘅廣東的確好大分別!阿媽阿爸食到唔停得口!椰子香味亦都夠!海鮮方面:肉蟹: 超級大隻,肥大肉厚豪仔:超級鮮甜,估唔到同個湯底咁夾元
他們是人頭收費套餐
之後下邊有好多款自選配料選擇,再選擇六款!完成!
海南文昌椰子雞湯
海鮮方面:
肉蟹: 超級大隻,肥大肉厚
豪仔:超級鮮甜,估唔到同個湯底咁夾
元貝:好新鮮,食落甜甜地,就係10分鮮甜
海蝦:估唔到隻蝦都屬於大隻,仲跳跳的
王立倉:平時真係好少用呢條魚打邊爐,一啲都唔聲,又多肉,啱晒我
海南文昌椰子雞湯
蜆:他們有兩款指定的,分量超多
鮑魚:一上到枱比老竇放咗入湯底冇影相,鮑魚好大隻
整體海鮮份量超級多,而且每一樣都好新鮮,跟埋個湯底清清地,食落真係好鮮甜!
食完個雞食完個海鮮其實已經好飽,但係原來仲有火鍋配料未上!
我哋仲叫咗:牛肉,豬豚肉,萵筍,云耳,生菜,娃娃菜
他們海鮮係主打,牛肉豬肉當然就唔係和牛或安格斯,不過味道都不錯,特別係豬肉,都幾好味!
他們套餐就包左咁多嘢食,食得超飽,真係食唔晒,最後啲菜我哋都要打包,呢一點又幾好有心思又環保,他們竟然可以給我們打包返屋企!他們亦都有各款汽水啤酒飲品選擇!價錢都公道10幾廿蚊!
最後一提嘅係見到隔離枱不停係咁讚個蕃茄泡飯好好食,係咪真係咁正呀⋯⋯下次真係要再來試吓!打邊爐最緊要食物新鮮,這裏真係值得推介!