2018-12-26 2295 瀏覽
記得上年聖誕前係公司都有聖誕party,又有交換禮物同抽獎咁,食物方面就叫壽司pizza等。今年太多人放假外出旅行,所以冬至前一日出左去食lunch慶祝下。去左公司附近食日本料理,呢間好難book位,之前想嚟食次次都話full booking,今次終於book到,俾左個房間位置我地,唔會好似大廳嗰邊咁嘈,可以自己傾下計都唔錯。前菜有漬物加沙律,好香醋味,不過我都係唔敢食生冷野所以俾左同事食,佢話個沙律都好新鮮而且菜切得細件,容易食。蒸蛋,蛋好滑,配上蘿蔔絲增加口感,正呀。吉列日本豬扒套餐唔食得刺身,叫左份吉列豬扒,外脆內軟,唔油膩又鬆軟,配啲醬同芥末醬好開胃,食曬成碗飯呀。下次我地會再嚟㗎。

蒸蛋,蛋好滑,配上蘿蔔絲增加口感,正呀。

吉列豬扒套餐

吉列日本豬扒套餐