2015-12-10
一個好舒服既地方,周圍既裝飾佈置都比人好舒服既感覺。公主既主題,女士一定好鐘意。餐廳寧靜,令客人可以舒適地享受用餐。 一嚟比左曲奇餅我地食,一入口辣既!原來呢度有好多唔同味度既曲奇,除左一般常見味道,仲有泰式冬陰公,四川麻辣味等等,值得試下呢d全新味道! 之後上左麵包,包比較硬身,所以都配上醬料。黑莓牛油,似牛油但又冇牛油咁膩,都幾香,食落有淡淡既黑莓味,原來店主要用成日去預備,十分特別!另外仲有橄欖油&黑醋,少少酸,用黎點包食好夾 花花世界,有紅菜頭,黃菜頭,西瓜,好fresh,好健康,賣相吸引,色彩豐富。 珍珠背灣,日本帶子配上粟米蓉醬。帶子外層輕輕燒過,入面仲好新鮮,粟米醬好香,入口香甜,配搭一流! 冰菜沙津(daily special),第一次食冰菜,感覺好好,望落好似有一點點水滴喺菜表面似結左冰。食落爽得嚟又夠清甜,三文魚唔會太厚,配埋冰菜唔會搶左大家既味道。 慢煮牛柳(daily special),碟上有磨菇醬,又有西洋菜醬,牛肉又嫩又滑,西洋菜醬好清,唔會蓋過左牛肉味,更能帶出牛肉鮮味! 橘豚蜜語,慢煮五花腩,甘筍,橙醬,五花腩煮得好好
橘豚蜜語,慢煮五花腩,甘筍,橙醬,五花腩煮得好好,入口即溶,即使中間係脂肪都唔會話咬唔開,一食已經溶入口中,橙醬帶有少少甘味,同五花腩成強烈對比!
公主cafe,一間屬於公主既餐廳!