2016-05-15 315 瀏覽
原本以為公主只係一間普通cafe估唔到除咗甜品之外係嘅主菜都咁高水準😳😳😍佢每一款菜式都好獨特雖然聽叫做公主cafe但水準拍得上fine dinning😏😏老闆娘係一個好靚好細心嘅廚師👸🏼基本上佢每一款菜都會親自來客人嘅面前講解💬Free cookies最最最大賣點係。。。。。。。未叫食物之前就上左碟曲奇(免費的)送的曲奇口雖然細細塊,但有好多味(花茶🌸辣味🌶有鹹有甜)我就最鍾意食花香嘅曲奇🌼🍪口感較鬆脆一D都唔膩唔飽肚😛清酒炒沙白蜆佢嘅頭盆海鮮都幾足料啲蜆差唔多隻隻都有肉幾鮮甜最值得推介嘅係佢嘅魚湯(汁)應該係用左魚骨🐟煲成嘅所以非常清甜令啲蜆嘅味道分外就新鮮🐚好鍾意咁樣嘅配搭清淡得來又開胃😜西蘭花忌廉湯好少飲到菜嘅西湯🍲材料只是西蘭花忌廉同橄欖油冇乜調味雖然個色睇落去好夾😦忌廉味唔算太濃郁配上西蘭花同平時飲嘅忌廉湯較為清淡同開胃😻款湯最加分嘅位係加左煙肉碎👍🏼👍🏼脆脆地提升左口感仲令到原本更為單調嘅湯多啲味道香煎深海鱸魚配朝鮮薊跟餐嘅主菜全部都好吸引完全揀唔到🙈🙈於是老闆娘就推介鱸魚🐟🐟呢度嘅鱸魚是新鮮唔係用急凍魚所以食落去得好鮮😗廚師為咗保留魚本身嘅鮮味都唔係加左好多season
Free cookies

清酒炒沙白蜆

西蘭花忌廉湯

香煎深海鱸魚配朝鮮薊

跟餐嘅主菜全部都好吸引完全揀唔到🙈🙈

於是老闆娘就推介鱸魚🐟🐟呢度嘅鱸魚是新鮮唔係用急凍魚所以食落去得好鮮😗廚師為咗保留魚本身嘅鮮味都唔係加左好多seasoning😌(廚師同我地講本身驚會太淡味)但係連埋魚皮一齊食味道啱啱好因為與其本身略鹹,皮煎得好香脆, 食落會bok bok聲😂而配菜就有新鮮的蘑菇類的野
海膽煙肉藜麥幼蛋麵$228

老闆娘特別推介嘅pasta💛自己本身唔識海膽但係佢嘅海膽汁加埋魚子又幾match非常開胃😆魚子好新鮮粒粒都好大粒晶凝通透咁佢個pasta住得比較硬同一粒粒嘅魚子加埋食好有層次口感唔錯
歐若拉初雪, $158

一睇甜品嘅賣相已經俾佢吸引左😻

雖然賣相好吸引但係未到我味道有啲失望

重點就緊係中間有的朱古力熊🐻熊仔是羅勒味朱古力係比較苦澀所以唔會太甜(味道係好新穎但係我就唔太鍾意)好似有啲香草味道❄️⛄️至於下面雪地就淡淡薑汁蛋白做, 再有火槍燒。。。。。。其他嘅decoration都係得個睇字👀

2016-04-05