2018-07-04
收工同朋友係旺角行下街,經過兆萬中心,發現一間中日火鍋放題,而我地都未試過,所以決定去一探究竟。間鋪啲座位好闊好舒服,絕對唔洗坐到逼一逼,又方便我地嗌到成枱食物。先講火煱湯底,有蕃茄濃湯,沙嗲湯,皮蛋芫茜湯,人蔘雞湯,豆乳海鮮湯,冬瓜排骨湯,豬骨湯,同重慶麻辣湯,心思思想試哂唔同湯底既話,仲可以揀四格湯底,一次試足4個湯底,絕對唔係鴛鴦鍋咁簡單!淨係個四格湯底都已經有驚喜了。我地點左個番茄湯,濃郁嘅湯底叫人無悔!必點!一入門口就見到個火鍋自助區,一般打邊爐必備既丸,菜,腸仔,麵都有。但不得不提八鍋堂既丸絕對唔係普通既魚蛋墨丸咁簡單!佢仲有蟹籽丸,海膽丸,大大舊既魚腐,粉紅肉色既墨丸,仲有其他十分少見既丸,我地拿了好多丸,粒粒都爽口彈牙。打邊爐好多人都中意食海鮮,呢度都有得任君選擇。海鮮有原隻大蝦,生蠔,蜆,仲有東風螺!螺真係好少火鍋店有,當然要試下,整體海鮮都十分鮮甜,特別係螺,真係要食完再食!肉類方面有肥牛,豚肉,連羊肉都有,食完個人即係暖笠笠。放題就提供刺身,壽司,軍艦,炸物,串燒等,唔想打邊爐太熱氣食刺身都滿足到你。飲品櫃又有一驚喜因爲呢度連康師傅既竹遮馬蹄都有,打完邊爐完全唔怕
放題就提供刺身,壽司,軍艦,炸物,串燒等,唔想打邊爐太熱氣食刺身都滿足到你。飲品櫃又有一驚喜因爲呢度連康師傅既竹遮馬蹄都有,打完邊爐完全唔怕熱氣。食完正餐當然要食甜品,絕對唔係朱古力同雲呢拿雪糕,而係芝麻同芒果味雪糕,大滿足!