2023-05-25 34 瀏覽
佐敦尖沙咀一帶開左間新既兩甜品鋪,原來係大圍既「糖宮」🍡呢度樓梯上有個好✨閃閃爍爍既霓虹燈,可以打個靚卡☺️呢到既甜品款式都唔少,傳統嘅芝麻糊、現代嘅雪花冰都有🍨 「菠多野結冰,暗黑亂入篇配黑涼粉」呢個名稱好有趣,原來係個菠蘿冰,雪花冰嘅冰底好順滑,有豐富嘅新鮮菠蘿味道。好適合而家嘅炎炎夏日!🥵食完啲冰,仲可以慢慢刮啲菠蘿肉出嚟,都幾好不過其實佢已經額外有一碗涼粉,連同數塊菠蘿、椰果,好似食緊兩碗糖水咁,$70 性價比算高~🥥椰皇燉蛋白伴湯丸(3粒)呢個熱辣辣好滋潤。當中既椰皇水🌴鮮清甜,加入蛋白中,好鮮甜。我哋仲加咗我🥜芝麻花生湯圓,三粒分別地擺開,芝麻香濃,花生有炒香的味道,皮軟熟🔘另一個就叫咗🫘抹茶紅豆窩夫伴雪糕🍦 有烘烤既香味,入口香脆,不錯👍#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkig #糖宮 #尖沙咀美食 #佐敦美食
佐敦尖沙咀一帶開左間新既兩甜品鋪,原來係大圍既「糖宮」🍡
呢度樓梯上有個好✨閃閃爍爍既霓虹燈,可以打個靚卡☺️

呢到既甜品款式都唔少,傳統嘅芝麻糊、現代嘅雪花冰都有

食完啲冰,仲可以慢慢刮啲菠蘿肉出嚟,都幾好

🥥椰皇燉蛋白伴湯丸(3粒)

#尖沙咀美食 #佐敦美食