2018-08-16 178 瀏覽
昨天我看動新聞才發現屯門有這間蒸氣火鍋,內容是說如果叫了蒸氣火鍋套餐就會有一個遊戲玩, 就是用一隻手拿起蜆,拿到幾多隻蜆,都會送給顧客做當晚的食物👍🏻第二日的晚上大約六點半,我就揸車到了天聚源,有一個大型停車場供給顧客泊車地方非常寬闊,停車場就在餐廳的後方,非常方便這就是正門的位置牛小排$118 牛肉味非常重,而且口感好,牛肉與脂肪遍布非常平均,一共有八片唔夠喉叫咗個四人餐$598 ,有冷烏冬同沙律送,烏冬入邊有芝麻汁,酸酸甜甜好好味😝食不停口, 蒸熟左的海蝦顏色紅紅,非常大隻👍🏻而且食落很爽口,鮮甜😋蝦頭還有很多蝦膏😍蒸完所有海鮮之後,所有精華都落在粥底,雖然望落是一碗平凡白粥,但是是非常鮮甜香噴噴,完全是一碗海鮮粥😝職員還很細心配上辣椒加蔥花,我加了一些蔥花上粥面,😁更加香味無窮👍🏻羅浮山走地雞,雞肉嫩滑,皮也爽口,而雞件位置是一隻雞脾😌特大扇貝和番薯(特大蜆)都非常鮮甜好新鮮玩遊戲的時候,一手拿起了24隻蜆,所以我有多24隻蜆食,非常好彩😍每隻蜆都非常鮮甜,新鮮,沒有沙😋諗起都回味無窮海鮮種類繁多,坐低不久,海鮮就已經到齊!最明顯的就是龍蝦和蟹非常多膏😱 蒸熟咗既龍蝦也望到龍蝦肉
地方非常寬闊,停車場就在餐廳的後方,非常方便
這就是正門的位置
唔夠喉
蒸熟咗既龍蝦也望到龍蝦肉厚,多膏,咬落一啖非常爽口😋
貴花蚌都食到口水流,鮮甜爽口,肉很肥美,汁又鮮甜,最重要真係非常大隻😍
今日我們揀了四人餐$598
相中已見到蟹蓋是相當多膏,而且蟹膏非常甘香,一個字 「正」😎