2018-11-07
今次呢到旺角一間立食燒肉店😝快快手手食完就走🤣.呢度嘅服務都幾細心😆👍🏼職員首先會安排個櫃桶比我地放住啲個人物品,咁就唔怕吸哂啲油煙味😎之後職員會再比條圍裙我地,唔洗驚彈到件衫污漕哂😜不過抽風系統做得麻麻地😫一多人嘅時候就好大油煙味😞.呢度都有幾多唔同嘅牛部位選擇,而且價錢都幾親民😛檯面上面有啲辣粉同埋醬汁,不過我都係中意原汁原味🤔.🍱定食和牛胸腹肉 ($78)有前菜、麵豉湯、飯同埋三片牛肉😝麵豉湯有啲蜆,係入面不過有少少沙😢另外仲有芝麻紫菜碎🍚😍和牛胸腹肉比較多脂肪😫.🐮牛牛舌 ($15)雖然薄薄一片,不過牛味都幾濃😙.牛骨髓 ($20)好小食牛骨髓🤨食落去滑捋捋,感覺似幼同薄版嘅豬腸😍.三角肋肉 ($20)牛味重,夠油香😍.前胸部 ($22)冇乜特別🤔.肩胛 ($20)比較有咬口😝.胸腹肉都幾淋抵食,不過有啲部位嘅脂肪就比較多🤔上胸腹肉 ($18)下胸腹肉 ($18)中胸腹肉 ($12)前胸腹肉 ($15)後胸腹肉 ($15).西冷A4 ($28)肉眼A4 ($28)兩款嘅牛味都好重,而且夠油脂分佈夠平勻😍.😚其他雞皮 ($15)燒到脆卜卜好邪惡😋.黑豚肉 ($28)有3塊,都幾抵
不過抽風系統做得麻麻地😫一多人嘅時候就好大油煙味😞
🍱定食
和牛胸腹肉 ($78)
有前菜、麵豉湯、飯同埋三片牛肉😝
麵豉湯有啲蜆,係入面不過有少少沙😢
另外仲有芝麻紫菜碎🍚😍
和牛胸腹肉比較多脂肪😫
🐮牛
牛舌 ($15)
雖然薄薄一片,不過牛味都幾濃😙
牛骨髓 ($20)
好小食牛骨髓🤨食落去滑捋捋,感覺似幼同薄版嘅豬腸😍
三角肋肉 ($20)
牛味重,夠油香😍
前胸部 ($22)
冇乜特別🤔
肩胛 ($20)
比較有咬口😝
胸腹肉都幾淋抵食,不過有啲部位嘅脂肪就比較多🤔
上胸腹肉 ($18)
下胸腹肉 ($18)
中胸腹肉 ($12)
前胸腹肉 ($15)
後胸腹肉 ($15)
西冷A4 ($28)
肉眼A4 ($28)
兩款嘅牛味都好重,而且夠油脂分佈夠平勻😍
😚其他
雞皮 ($15)
燒到脆卜卜好邪惡😋
黑豚肉 ($28)
有3塊,都幾抵食😍
後記💁🏻♀💁🏻♂
如果唔介意企係到食燒肉,呢到都係唔錯嘅選擇🤣
⭐溫馨小提示
📌前面有張紙,仔教你唔同部位燒幾耐😚不過有啲係冇嘅,如果唔清楚可以問下職員😗