2021-02-06
我覺得拉麵就好似咖啡咁,間唔中又會有鋪癮想試🤪🤪就會搵下附近有邊間多好評就去試,與其話係醫肚,不如話佢地係生活態度🇯🇵❤️黑龍係我食過全港最好食既拉麵🥰🥰 沒有之一,麵屬幼身,主打豚骨湯拉麵,可揀加辣,湯底好濃豚骨味❤️💜 加上用左洋蔥、黑椒熬製,麵條超級掛湯,總括黎講成碗拉麵係融為一體💞💞💞必試煎餃子,外皮好薄好薄,餃子肉多汁,煎得非常好,甚高水準❣️❣️另外仲有牛筋black拉麵、白雞鹽味拉麵,季節限定有柚子檸檬鹽味拉麵、特辣拉麵,另外可揀沾麵、飯類🎈🎈Best ramen in Hong Kong! Genuine Japanese taste! It surely is my top fav Ramen in the world.❤️❤️ Must try their dumplings as well! 💗.