平時係尖沙咀好少會去到iSquare,都係睇戲時先會去到,原來個度都有好多好野食🤩我係六樓見到幾間食肆,呢間【Boat Thai】吸引咗我試~重點係全泰國廚師主理,非常正宗又抵又好食!佢店舖開揚,店內設計都好泰式風味,食物都唔錯👍🏻🔸泰式菠蘿海鮮炒飯 $88呢個炒飯有驚喜😍分量多而且好食~入邊會有啲臘肉定叉燒肉、魷魚、蝦混合,材料豐富,另外有一大塊菠蘿切粒放喺旁邊,可以逐粒逐粒食!個飯上面會沈左啲肉碎鬆,令個飯甜甜地,亦跟泰國傳統好似!🔸泰式海南雞飯 $82雖然冇加錢升級做雞髀肉,但佢啲肉都好似雞髀肉咁嫩滑,一啲都唔「鞋」另外會附上泰國豉油同辣醬及清湯,好有泰國風味!🔸泰式春卷 $48呢個必點😋非常好食,因為佢炸到外表好脆,裡面餡好多,有粉絲、肉碎、紅蘿蔔絲、黑米耳等,好味又健康!🔸芒果糯米飯 $68飯後食個甜品就滿足😌半個芒果加小量糯米飯,糯米飯暖暖地好煙靱,加上椰醬好香!🔸泰式椰子刨冰 $38呢個味道係椰汁飲品,好香滑又濃郁,加上天氣咁熱飲刨冰,即刻涼晒!🔸青檸梳打 $38呢個穩陣,因為用上泰國梳打水加青檸,青檸帶出酸酸地味道,好清爽!
重點係全泰國廚師主理,非常正宗又抵又好食!
佢店舖開揚,店內設計都好泰式風味,食物都唔錯👍🏻

🔸泰式菠蘿海鮮炒飯 $88
呢個炒飯有驚喜😍分量多而且好食~

🔸泰式海南雞飯 $82
另外會附上泰國豉油同辣醬及清湯,好有泰國風味!

🔸泰式春卷 $48

🔸芒果糯米飯 $68